InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 3): Stem kwijt

© CPU – Senne Houben

De laatste dag van Best Kept Secret bood zich aan als een zonnige dag en dat was al snel genieten geblazen. De zon scheen namelijk over de Beekse Bergen en je voelde dat dit het laatste streepje energie kon geven aan de festivalgangers. Het terrein was opvallend kalmer dan de vorige dagen, maar aan muzikaal genot was er gelukkig geen gebrek. Hoogtepunten van de dagen waren onder meer Justice, PJ Harvey, Gurriers en Amyl and The Sniffers, waardoor er in stijl werd afgesloten.

Pip Blom @ Two

Terwijl de stemhokjes in België al eventjes open waren, werd er op Best Kept Secret geopend door Pip Blom. Het Nederlandse trio is net terug van een tour doorheen de UK, maar was afgelopen dagen ook al op het festivalterrein te spotten. De gitarist/percussionist/zanger bracht heel veel energie met zich mee en overschaduwde deels zijn bandgenoten, en de dus ook de frontvrouw; zeker de bassist stond er een beetje bij aan de zijkant. Toch zal het goede humeur van de band ons bijblijven, want het werkte zeker aanstekelijk. Er werd al redelijk wat bewogen in de tent en toen Willem Smit van Personal Trainer erbij kwam voor “Kiss Me By The Candle Light” werd het nog wat vreugdevoller. De energie die de groep uitstraalde was een beetje te vergelijken met die van High Hi, maar de zomerse deuntjes werden hier met minder drumwerk gebracht. Afsluiten gebeurde me het toffe “Get Back” en zo konden we de tent met een glimlach verlaten.

Op zaterdag 6 juli staat Pip Blom op Grondslag Festival, op zondag 14 juli op Wildeburg Festival en op zaterdag 21 september op Vicefest in Groningen.

Thandii @ The Secret

© CPU – Marvin Anthony

Een van de eerste acts op de slotdag van een festival zijn, dat is nooit makkelijk. Probeer een stel vermoeide, ietwat chagrijnige festivalgangers maar eens te vermaken. Helaas slaagde Thandii er niet in om dat te doen in The Secret. Het Engelse duo maakt songs die een kruising zijn tussen Yeah Yeah Yeahs en SAULT. Klinkt op plaat best cool, maar live toch een tikkeltje kleurloos. Dat vond de redelijk rustige The Secret ook: een dansje was eerder een uitzondering, terwijl stilstaan met de armen over elkaar de regel leek te zijn. Een matige starter op deze zondag, dus.

Op maandag 15 juli staat Thandii op Gent Jazz.

The Indien @ Two

© CPU – Marvin Anthony

Ook de tweede artiest van de dag in Two kwam van Nederlandse bodem en deze keer was het The Indien. De band rond Rianne Walther bracht eerder dit jaar een album uit en speelde vooral daaruit materiaal, al werd er ook al een nieuw liedje op het publiek losgelaten. De muziek had wat weg van Kacey Musgraves en Daisy Jones & The Six, maar dan met wat minder eigenheid. De muziek van The Indien klonk als country/indierock met potentieel, al waren we op zoek naar de ziel van de groep. “Drive You” werd aangekondigd als een nummer dat niet geschikt was voor festivals (omdat het wat te rustig was volgens de frontvrouw), maar dit was voor ons het enige moment waarop de zangeres net een iets diepere blik in haar gevoelens gaf. Voor de rest gebeurde er weinig spannends, al waren we wel bij elk nummer benieuwd of de zangeres één of twee armen de lucht zou insteken.

Op zaterdag 29 juni staat The Indien op Concert at SEA, op zaterdag 13 juli op Royal Park Live, op vrijdag 30 augustus op Live on the Beach, op vrijdag 15 november in de Nieuwe Nor, op zaterdag 16 november in de Oosterpoort, op donderdag 21 november in de Effenaar, op zaterdag 23 november in het Patronaat, op woensdag 27 november in De Helling en op zaterdag 30 november in Metropool.

néomí @ The Secret

© CPU – Senne Houben

Nadat Julie Byrne haar passage in de Beekse Bergen moest cancelen om persoonlijke redenen, werd néomí’s optreden in de intieme Muziekgieterij plots geüpgraded naar The Secret. Absoluut geen slechte keuze vanuit de programmatoren: de Nederlands-Surinaamse singer-songwriter liet de tent binnen de kortste keren vollopen. Dit had ze zelf ook niet verwacht. Halverwege haar set kreeg ze een brok in haar keel: ‘jullie zijn met zó veel. Ik word er gewoon emotioneel van.’ Deze opkomst was ook totaal niet onterecht: néomí was ook gewoon écht heel goed. Ze speelde voornamelijk tunes van haar recent verschenen debuut somebody’s daughter, een plaat met sporen van Phoebe Bridgers en Bon Iver, en die mooie liedjes over volwassenwording bracht ze in The Secret zo kwetsbaar dat het ook ons ontroerde. Neem bijvoorbeeld het catchy “your girl”, waarmee ze afscheid lijkt te nemen van een vroegere versie van zichzelf, of “somebody’s daughter”, een oprecht pleidooi voor meer empathie. Daarbij had ze een sterke liveband mee, die haar intieme indiepop naar een hoger level wisten te tillen. Een ontzettend memorabel debuut in de Beekse Bergen, dat van néomí, eentje dat ook veel belooft voor de toekomst.

Water From Your Eyes @ The Secret

© CPU – Senne Houben

Het leuke aan The Secret is dat je altijd wel iets ontdekt dat je anders nooit zou zien. We denken dat veel mensen met dat idee naar Water From Your Eyes gingen en niemand ging nadien met een zuur gevoel weg. Het viertal bracht namelijk een uitstekende experimentele rockset die alle kanten uitschoot en op die manier ook voor iets memorabels zorgde. Rachel Brown stond er zoals gewoonlijk nogal ongemakkelijk bij en haar bindteksten waren bijna niet te begrijpen, maar dat droeg allemaal bij aan hetgeen de band wilde brengen. Dat was een mix van punk, elektronische sounds en ook wel een beetje artrock. Op die manier werden we op allerlei manieren verwend met muziek, maar het beste vonden we het moment waarop er werd gefreewheeld. Toen merkte je namelijk dat de band gewoon kon spelen zonder arrogantie en liedjes kon brengen die eigenlijk geen liedjes zijn. Op het eind speelde de groep met z’n tweetjes en werd er nog gezapig afgesloten, maar het was vooral door de chaos en de onverwachte wendingen dat Water From Your Eyes overtuigde.

Jockstrap @ Two

© CPU – Marvin Anthony

Huh? Die ongelooflijk zelfverzekerde, soms ogenschijnlijk bezetene meid op het podium bij Jockstrap is dezelfde verlegen violiste van bij Black Country, New Road? Klinkt inderdaad bizar, maar het is toch echt allebei Georgia Ellery. De Britse roert je op het ene moment tot tranen met de moeilijke, deprimerende indie van die tweede band, en op het andere moment breekt ze de tent compleet af met Jockstrap. Dat is de band die ze vormt met haar bestie en elektronisch producer Taylor Skye. Het duo leerde elkaar op de muziekschool kennen en stond vorig jaar ook al op het programma voor Best Kept Secret, maar cancelde helaas last minute.

Dit jaar was het dus tijd voor een herkansing. Met hun maffe elektronische altpop speelden de twee de Two helemaal plat. Het was al meteen raak met de glitchy openingstrack “Debra”, maar nog wilder kreeg Jockstrap de tent met het tweeluik van “Concrete Over Water” en “The City”. Die bizarre breakdown in dat eerste nummer kreeg de hele Two aan het springen, en zodra die track eindigde, werd een geschifte uitvoering van “The City” voorafgegaan door Nicki Minajs iconische verse in “Monster”. Ook de kleinere momenten kwamen binnen. Die lieve uitvoering van “Glasgow” verwarmde onze harten en we lieten een traantje tijdens “What’s It All About?”. Een herkansing waarvoor Jockstrap met vlag en wimpel slaagde, dus!

Warhaus @ One

© CPU – Senne Houben

Op de laatste dag van Best Kept Secret bestond vijftig procent van het hoofdpodium uit Belgische acts. De eerste van de twee was Warhaus, het project van Maarten Devoldere, en hij verzamelde heel wat Belgen met een volmacht voor het hoofdpodium. De band begon eraan in het zonnetje en daardoor kwam de muziek er ook uitstekend door. De bandleden leken zich ook wel te smijten en te amuseren, waardoor het muzikaal tot in de puntjes was uitgewerkt. Toch voelde het allemaal net iets te braaf gespeeld, de band miste wat pit en panache om het grote podium voor zich te winnen. Nummers als “Popcorn” en “Love’s A Stranger” bleven dan wel hangen, en je zag het publiek ook wel dansen, maar er werden soms iets te veel nummers te lang uitgesponnen. “Beaches” werd aan het strand gespeeld en met de vele blazers had het een warme sound, waardoor we helemaal werden omvergeblazen. Het leek er vooral op dat Warhaus op sfeer inzette, waarbij het toonde hoe goed het muzikaal wel niet is, maar daarbij vergat het hoe een leuk liedje te spelen.

Op zaterdag 29 juni staat Warhaus op Live /s Live en op zaterdag 13 juli op Cactusfestival.

Hiqpy @ The Casbah

© CPU – Marvin Anthony

Oké, een uitpuilende The Casbah is niets nieuws op Best Kept Secret, want de hangar is nog steeds te klein. Dat ze echter zó uitpuilde voor een band waarvan niet eens één track op Spotify staat? Dat was opvallend. Nieuwsgierige festivalgangers verzamelden zich massaal voor Hiqpy: een opkomende Nederlandse indierockband in het straatje van Wolf Alice, die in haar thuisland wordt beschouwd als dé act om in de gaten te houden. In de Beekse Bergen maakte het jonge viertal de hype helemaal waar. Deels omdat de bandleden moeiteloos op elkaar ingespeeld waren, deels omdat die angstige shoegazey tracks ijzersterk waren (hallo, mag “Red Flag Magician” snel op Spotify?), maar vooral door die fantastische frontvrouw. Je zou namelijk niet zeggen dat Abir Hamam dit pas een paar jaar doet, want ze stond er met de coole rocksterattitude van iemand die dit al sinds de nineties doet. Wellicht dat Hamam dit in een vorig leven ook al deed? Dat weten we natuurlijk niet met zekerheid, maar na deze set wilden we daar met alle liefde in geloven.

Op donderdag 27 juni staat Hiqpy op Spoorpark Live, op zaterdag 29 juni op Lepeltje Lepeltje, op zaterdag 13 juli op Dijkpop, op zondag 14 juli op Festival Hongerige Wolf, op zaterdag 24 augustus op Loose Ends Festival, op vrijdag 30 augustus op Into The Great Wide Open, op zaterdag 7 september op Blauwalg Festival, op zaterdag 14 september op HE:LEEN Festival, op zaterdag 5 oktober in Effenaar, op zaterdag 12 oktober in Poppodium 013 en op vrijdag 20 december in EKKO.

The Haunted Youth @ Two

© CPU – Senne Houben

The Haunted Youth heeft een nieuwe plaat af en het publiek van Best Kept Secret zal het geweten hebben. Na een knallende start met “Broken” was het tijd voor verschillende onuitgebrachte nummers, waaronder een grotendeels instrumentaal lied. Het publiek was er iets minder voor te vinden, maar single “Into You” maakte wel al wat goed. Voor de hitjeszoekers was het echter wachten op “Teen Rebel”, dat dan ook voor een golf van euforie in de tent zorgde. Er werd wat meegezongen met het zomerse deuntje en niet veel later sloeg de sfeer terug om met een instrumentaal en onuitgebracht nummer. Het kwam zeer zwaar binnen, als een donkere en weemoedige wolk die onze ziel binnendrong en ons langzaamaan meesleurde in een neerwaartse spiraal. Ondertussen verschenen de woorden ‘I love you don’t kill yourself’ op het scherm; het was dus duidelijk dat dit lied gemaakt werd om zware gevoelens te verwerken. The Haunted Youth bracht verschillende sterke nieuwe nummers met zich mee, maar viel ook terug op de hits, wat voor een deel van het publiek nodig bleek te zijn. Afsluiten met “Coming Home” was dus een goeie zet!

Op zondag 18 augustus staat The Haunted Youth op Pukkelpop.

Slow Pulp @ The Secret

© CPU – Senne Houben

Angstige indierock met een likje shoegaze programmeren op het moment dat iedereen op het terrein een inkakker heeft… het is gedurfd, en precies wat de programmatoren van Best Kept Secret deden door Slow Pulp in The Secret neer te zetten vlak voor etenstijd. Het tijdstip en de melancholische aard van de muziek zorgden voor veel weglopers, maar dat betekende niet dat de band een slechte set neerzette. De groep uit Chicago speelde namelijk een puike show, waarin dromerige songs als “Slugs” en “Falling Apart” een gruiziger laagje kregen, en het mooie “Broadview” (met frontvrouw Emily Massey op mondharmonica!) voor kippenvel zorgde. Niet de meest ideale programmering voor Slow Pulp, maar de blijvers kregen een hele fijne show voorgeschoteld.

Amyl and The Sniffers @ Two

© CPU – Senne Houben

Dat er in de Two soms iets te weinig punk was dit jaar, werd al snel vergeten eens Amyl and The Sniffers haar afbraakwerken bovenhaalde. De band is in een korte tijd uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het punkgenre en dat mochten we ook op Best Kept Secret ervaren. De tent was namelijk tot de nok gevuld en het publiek liet zich meteen gaan van zodra de eerste noten weerklonken. Er werd namelijk niet gedaan aan rust bij de groep: ze knalde de ene krachtige punksong na de andere door ons gehoorkanaal. Dat er daartussen ook af en toe wat protestwoordenschat passeerde, werd met groot gejuich onthaald.

Het leek ook alsof de tent nog eens alle energie die ze in zich had uit zich perste, om zo de moshpit zo groot mogelijk te maken: een explosie van jewelste was echt wel voelbaar. Amy Taylor was dan ook weer haar furieuze zelf en liet geen kans onbenut om de zaal rond haar vinger te winden. Met enkele pompbewegingen op “Some Mutts (Can’t Be Muzzled)” liet ze liet ook nog eens zien volledig fit te zijn. Ook het nieuw werk leek al perfect een weg te vinden in het geheel, waardoor Amyl and The Sniffers alleen maar groter zal worden.

Op zondag 17 november staat Amyl and The Sniffers in de Ancienne Belgique en op maandag 18 november in de TivoliVredenburg.

Paris Paloma @ The Secret

© CPU – Marvin Anthony

Met een uitstraling die die van Florence + The Machine, AURORA en The Last Dinner Party combineert, kon de Britse Paris Paloma op een degelijk gevulde The Secret rekenen. De leuke indiedeuntjes waren goed om een beetje bij heen en weer te schudden met een glimlach op het gezicht. Met een cool en donker elektropopnummer liet Paris Paloma een andere kant van zichzelf zien, al komt ze voorlopig zelfverzekerder over wanneer ze haar akoestische gitaar vasthad voor “Bones on the Beach”. Tijdens het lied werd de akoestische sound gecombineerd met een diepe beat, waardoor de tekst iets zwaarder werd. Toch slaagde Paris Paloma er in om een gemoedelijke sfeer in de tent te bewaren en met de sterke tekst van “The Fruits” werd er nog een schepje bovenop gedaan. Het hoogtepunt kwam op het einde met hitje “Labour”, waarbij er enthousiast werd meegezongen door een deel van de aanwezigen. Paris Paloma was blij met de mensen die naar haar kwamen kijken en de het publiek genoot duidelijk van haar betoverende en beloftevolle muziek.

Op zaterdag 7 september staat Paris Paloma in de Botanique en op maandag 9 september in Paradiso.

Tamino @ One

We zeggen dit met alle respect, maar Tamino hoort niet op het grootste festivalpodium op de vroege avond. Dat werd akelig duidelijk op de slotdag van Best Kept Secret. Er stond heel weinig volk aan de One, en de aanwezigen konden hun aandacht niet bij Tamino’s les houden. Zijn melancholische, intieme songs werkten simpelweg niet in deze omstandigheden en bewezen opnieuw gemaakt te zijn voor de donkere festivaltenten. We vermoeden dat de keuze om Tamino op de One te programmeren te maken had met PJ Harvey’s wens om in de Two te spelen, maar jammer was het wel. De singer-songwriter wist gelukkig wel de aandacht te vangen met een onverwachte cover van Nirvana’s “Heart-Shaped Box”, een hele pittige uitvoering van “w.o.t.h”, en uiteraard “Habibi”. Toen kreeg hij Best Kept Secret eindelijk muisstil, iets dat we hem al veel eerder hadden gegund dan bij het laatste nummer.

Op vrijdag 28 juni staat Tamino op Live /s Live.

Gurriers @ The Casbah 

© CPU – Marvin Anthony

The Casbah leek op zondag net iets minder druk te zijn dan de andere dagen op het festival en daardoor kon je op je gemak nog binnen geraken bij Gurriers. Dat de afwezigen zoals wel vaker ongelijk hadden, konden we al snel merken. Er werd duister afgetrapt met een iets tragere song, maar al snel voelde je dat dit slechts voorspel zou zijn. Het vijftal had namelijk andere plannen voor de tent, en dat was om ze volledig af te breken.

Vanaf het tweede nummer ging het tempo namelijk de hoogte in en dat voelde je ook aan het publiek dat zich volledig liet gaan en de ene na de andere moshpit opentrok. Ook de frontman vond dit best noodzakelijk en maande de zaal aan om even wat wilder te doen. De furieuze postpunk van de band knalde door de speakers en je voelde dat ieder spatje energie dat nog in de zaal zat eruit werd geperst, waardoor tegen het einde de volledige tent aan het springen en dansen was. Dat de zanger van Tramhaus ook nog een nummertje kwam meebrullen, kwam de sfeer alleen maar ten goede. Je kon er dus vanop aan dat Gurriers hier een grote overwinning vierde met zijn Ierse postpunk: de band zoog gewoon iedereen mee in zijn power.

Op zaterdag 20 juli staat Gurriers op Dour, op vrijdag 2 augustus op Absolutely Free Festival, op woensdag 9 oktober in Toekomstmuziek, op donderdag 10 oktober in EKKO Utrecht, op vrijdag 11 oktober in VERA Groningen, op zaterdag 12 oktober op Poppodium 013 en op maandag 14 oktober in de Ancienne Belgique.

PJ Harvey @ Two

© CPU – Senne Houben

In Barcelona stond PJ Harvey onlangs nog onder een onstuimige hemel op Primavera Sound, in de Beekse Bergen stond de Britse singer-songwriter in een afgeladen tent terwijl de zon langzaamaan onderging. Minder sfeervolle omstandigheden dus, maar dat maakte haar passage in op Best Kept Secret niet minder goed. Het eerste gedeelte van haar set kreeg Harvey de Two muisstil met intieme uitvoeringen van tracks die voornamelijk van haar nieuwste, introspectieve plaat I Inside the Old Year Dying komen. Het was indrukwekkend om te merken hoe rustig ze een propvolle tent kreeg op de laatste festivaldag. Er zijn er weinig die het haar nadoen, zoveel is zeker. Dat ze vervolgens nog met een paar hitjes strooide, dat werd haar alleen maar in dank afgenomen. “Man-Size” en “Dress” kregen de Two flink aan het rocken, en bij “Down By The Water” werd er vanuit allerlei hoeken van de tent meegezongen. Geen wonder dat Harvey een oorverdovend (en lang!) applaus kreeg na slotsong “To Bring You My Love”, want op Best Kept Secret maakte ze haar iconenstatus dubbel en dwars waar.

Op donderdag 4 juli staat PJ Harvey op Rock Werchter.

Dorian Electra @ The Secret 

© CPU – Marvin Anthony

Dorian Electra zal niet de prijs winnen voor beste muziekconcert op Best Kept Secret, maar de artiest maakte er wel een feestje van in The Secret. Het is zeker geen geheim dat Electra gebruik maakt van een backingtrack, al kwam die wel zeer vaak op de voorgrond terecht en moest je het doen met hier en daar een glimp van de livezang. Blitse kostuums met weinig stof en twee dansers zetten de sfeer, en samen met de hyperpop leidde dat tot dansen in het publiek. Coole nummers als “Puppet” moesten het dus helemaal van de act errond hebben, want veel van een ‘echt’ concert had het niet weg. Dorian Electra doet niet aan hokjes denken en maakte er met momenten meer performance art of zelfs een kleine rave van. “Touch Grass” was er zo eentje die al op veel enthousiasme kon rekenen bij het publiek en na nog een interlude met een enge clown werd het feest verdergezet met onder andere “Sodom & Gomorrah” en “Freak Mode”. Dorian Electra kwam niet met het technisch beste concert naar Best Kept Secret, maar leverde wel een zeer leuke set af waarbij er veel gedanst werd, zowel op als voor het podium.

Justice @ One

© CPU – Senne Houben

De enige echte headliner van Best Kept Secret 2024 bleek toch wel Justice. Nadat we de set van de Fransen zagen, konden we niet anders dan dat concluderen. Het duo had namelijk een geweldige productie mee en een show die gemaakt is voor een groots publiek. De vlakte voor het hoofdpodium stond toen de twee opkwamen niet helemaal vol, maar eens ze eraan begonnen, wist je wel dat dit een groots feestje zou worden. Zo werd “Genesis” al vroeg in de set gedropt, maar ook hun andere grote hits speelden ze al vroeg. Het was allemaal slechts schijn, want een goed uitgekiende set zorgde ervoor dat we de hits doorheen de set nog enkele keren hoorden terugkeren. Dat in combinatie met een visuele show die voor een wow-gevoel zorgde, maakte dat de band de perfecte afsluiter was van het festival. Er waren bij de elektronische nummers zelfs crowdsurfers te zien en het publiek werd hoe langer de set vorderde alsmaar wilder. Naar het einde toe kregen we zelfs keiharde ravemuziek te horen en dan moet je natuurlijk niet stil blijven staan. Bij de afsluiter gaf het duo  iedereen nog een handje en zo wist je dat Justice alleen maar zieltjes had gewonnen.

Op zondag 21 juli staat Justice op Dour.

billy woods @ The Secret

© CPU – Marvin Anthony

Dat gisteren de rustigste dag van het hele weekend was, bleek maar weer eens bij billy woods. Er stond amper volk in The Secret om de New Yorkse rapper, die we kennen als lid van Armand Hammer, aan het werk te zien. Oké, Justice stond tegelijk op de One, maar het was wel écht een heel triestig aanzicht. Ach, het leek woods zelf weinig te boeien. Hij vertelde bij aanvang dat hij geen nieuw album hoeft te promoten, dus dat-ie dit uurtje gewoon lekker zou gebruiken om wat dingen uit te proberen (oftewel: beats spelen die hij recent in elkaar flanste). De liefhebbers in The Secret vonden dat absoluut niet erg. Zij smulden van woods’ keiharde bars, zoals op “No Hard Feelings” en “Wharves”. Hij heeft een flow waar je U tegen zegt, en slaagde erin om urgentie te vervlechten met poëzie. Ontzettend cool, deze show van billy woods, en hé, suggereert het gebrek aan volk in The Secret niet dat er op Best Kept Secret wel degelijk nog geheimen bestaan?

SPRINTS @ The Casbah

Een roze haardos die in het rond vliegt op een zondagavond, wat wilt een mens nog meer? Karla Chubb van SPRINTS smeet zich helemaal tijdens haar eerste optreden op Best Kept Secret en samen met haar drie bandgenoten nam ze het publiek in The Casbah helemaal mee. “I’m In a Band” was een zoveelste gelegenheid voor een moshpit en crowdsurfen gebeurde dan weer tijdens onder meer “Adore Adore Adore”. De melodieuze punkmuziek had meer dan eens een catchy insteek, waardoor we hier en daar ook mensen zagen meezingen. De echte enthousiastelingen stonden echter voor het podium in een kluwen te springen. Iets over de helft van de set was het volgens de frontvrouw tijd voor een covertje en zo werd “Deceptacon” van Le Tigre ertegenaan gesmeten. Het uitgelaten publiek maakte de moshpit nog wat groter en daarna verkondigde Chubb dat het alleen maar sneller, harder en zweteriger ging worden. Mooie voorspellingen die bovendien helemaal uitkwamen. Zo werd The Casbah na een vermelding van het belang van queerrechten en de genocide in Palestina met riffs, moshpits en een zweetgeur in schoonheid afgesloten.

Op vrijdag 5 juli staat SPRINTS op Rock Werchter, op zaterdag 15 juli op de Vierdaagsefeesten in Nijmegen, op zondag 1 september op Hit The City Festival in Eindhoven, op zaterdag 23 november in Paradiso, op zaterdag 7 december in Doornroosje en op donderdag 12 december in de Botanique.

Floating Points @ Two

Om de Two af te sluiten had Best Kept Secret Floating Points gevraagd. Waar de dj normaal gezien best rustige muziek brengt, wist hij dat het toch net iets harder mocht in de tent. De Brit bracht bijgevolg een eclectische mix van stevige basmuziek in combinatie met zijn typerende dromerigheid. De resterende festivalgangers druppelden binnen en bleven ook aanwezig om zich nog een laatste keer te smijten. In combinatie met trippy visuals wist niemand nog waar de wereld was, maar de wereld bleek gewoon in Hilvarenbeek te zijn. Een goeie afsluiter van een leuk weekend.

Op zondag 30 juni staat Floating Points op Paradise City.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Onze recensie van de eerste festivaldag lees je hier.
Onze recensie van de tweede festivaldag lees je hier.

Deze recensies werden geschreven door Niels BruwierRobbe Rooms en Stephanie van Tol.

Related posts
Features

Nabeschouwing Best Kept Secret 2024

Terwijl België afgelopen weekend in het teken van de verkiezingen stond, staken er toch wat landgenoten de grens over naar het Nederlandse…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…
InstagramLiveRecensies

Slow Pulp @ Ancienne Belgique (AB Club): Wegdromen naar de festivalweide

De Amerikaanse indierockband Slow Pulp zakte op deze eerste echte zonnige avond van 2024 af naar de Club van de Ancienne Belgique….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.