Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yannis & The Yaw – “Under The Strikes” (feat. Tony Allen)

© Kit Monteith

Yannis Philippakis maakt al heel zijn leven furore als de energieke frontman van Foals, maar in de nasleep van de tour rond diens recentste plaat Life Is Yours vond hij de tijd rijp om ook zijn eigen ei op de wereld los te laten. Dat kwam er in de vorm van Yannis & The Yaw, een soloproject waarbij hij zijn soelaas vond bij de intussen overleden drumlegende Tony Allen. Samen met de Afrikaanse muzikant zat hij in 2016 twee dagen in een Parijse studio, waar ze invloeden uit de eens thuisstad Lagos en de anders Londen samenbrachten in de ep Lagos Paris London. Daaruit kregen we met “Walk Through Fire” al een uitstekend eerste voorsmaakje te horen, “Under The Strikes” ligt perfect in de daarin te verwachten lijn.

De ep die Philippakis en Allen maakten, klinkt dan ook precies zoals hetgeen we zouden verwachten als de twee hun handen in elkaar slaan. Natuurlijk is daar vandaag weer die typische Afrikaanse afrobeat, ingekleurd met zomerse blazers, waarna het herkenbare lichte stemgeluid van de frontman een herkenbare toets aan het geheel toevoegt. Op die manier klinkt “Under The Strikes” dus als een iets exotischere versie van een Foals-nummer, maar uiteindelijk is het ook wel veel meer dan dat. Het intense drumritme steelt meer dan eens de show op de achtergrond, terwijl alle subtiele extra’s wat zomerse afkruiding aan het geheel geven. Yannis & The Yaw lijkt dus veel meer te worden dan zomaar een zijprojectje.

Lagos Paris London verschijnt op 30 augustus.

Facebook / InstagramX / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2178 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Yannis & The Yaw - "Walk Through Fire" (feat. Tony Allen)

Yannis & The Yaw is het nieuwe soloproject van Yannis Philippakis, al noemt hij dat zelf liever een creatief project. Voor de…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.