Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Yannis & The Yaw – “Walk Through Fire” (feat. Tony Allen)

© Kit Monteith

Yannis & The Yaw is het nieuwe soloproject van Yannis Philippakis, al noemt hij dat zelf liever een creatief project. Voor de eerste muziek onder dat pseudoniem deed de frontman van Foals beroep op wijlen Tony Allen. De Afrikaanse afrobeat legende  zat in 2016 twee dagen samen met Yannis in de studio om er muziek te maken. Uiteindelijk gooide een pandemie en een drukke agenda roet in het eten om tot een volledige uitwerking te komen, tot Tony Allen overleed in 2020. Philippakis voelde zich verplicht om het werk met Allen toch tot voltooiing te laten komen. Dit jaar is het zo ver en is er zelfs een volledige ep die werd opgenomen op die twee dagen. Lagos Paris London verschijnt op 30 augustus en vandaag is er met “Walk Through Fire” een eerste single.

De muziek is duidelijk een goeie cohesie tussen de Afrikaanse afrobeat van Tony Allen en de funky sound die Foals typeert. Het wordt al meteen duidelijk bij de eerste gitaaraanslagen, want de groove is namelijk heel sterk aanwezig. Al snel voel je de neiging om te bewegen en hoe langer het nummer duurt, hoe meer je de subtiliteit er hoort insluipen. De stem van Yannis Philippakis is natuurlijk meteen herkenbaar, en ook de sound van Tony Allen met zijn subtiel drumwerk komt duidelijk over. Hierdoor is de combinatie gewoon een heerlijke zomerse single waarvan we blij zijn er uiteindelijk toch te kunnen van genieten.

Lagos Paris London verschijnt op 30 augustus.

Website / Instagram / X (Twitter) / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3685 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nu Genea – Bar Mediterraneo (★★★★): Van de zee naar de strandbar en terug

We mogen weer genieten van een zomerse verzameling pareltjes van Nu Genea, een Napolitaans duo dat in 2016 een album dropte met…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #30

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.