Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rills – “I Don’t Wanna Be”

© Charlie Barclay-Harris

The Rills’ frontman en gitarist Mitch Spencer en bassist Callum Warner-Webb trokken als dertienjarige jonkies al met elkaar op in hun Britse thuisstad Lincoln. Wie weet had hun muzikale project samen met compagnon en drummer Mason Cassar nooit bestaan, hadden ze dat niet gedaan. Dat zou zonde geweest zijn; drie jaar geleden kregen we The Rills in het vizier en sindsdien wist de band met singles als “Skint Eastwood” en “World Leader” van debuut-ep Do It Differently enkel goede indrukken bij ons achter te laten. Een jaar na de tweede ep After Taste is de indie-/postpunkband terug met een nieuw nummer dat “I Don’t Wanna Be” heet.

Spencer opent de song met een goed opgebouwde riff waar we al snel aan verslingerd raken. Slechts enkele seconden later zingt hij al voor een eerste keer met rechte rug het vastberaden refrein dat een heldere, directe boodschap heeft: ‘I don’t wanna be anybody but me’. Met een stiekeme, rebelse grijns op het gezicht zitten we al snel mee te neuriën. Zoals we dat van The Rills gewend zijn, werpt de band ook in “I Don’t Wanna Be” een kritische blik op de buitenwereld en dat zonder schuldgevoel. Cassar laat zich op zijn eigen manier horen met een strak gecomponeerd, trommelend ritme. Een tikje liederlijk draaft het nummer op hetzelfde elan verder totdat Spencer met zijn melodische stem een brekende vers brengt met een volumineuze baslijn van Warner-Webb als enige instrumentale ondersteuning. De band bouwt een spanningsboog op om dan voor de laatste keer het refrein eruit te knallen. Het trio maakt na vijf jaar nog altijd even graag wat oproer, zowel met woord als klank. De Britten staas met een resolute, mondige visie in het leven en dat mag iedereen gehoord hebben.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rills - "World Leader"

The Rills waren op het eind van 2021 en het begin van 2022 niet weg te slaan uit de lijstjes met beloftevolle…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Rills - "Do It Differently"

Het is begin januari en je weet wat dat betekent binnen de muziekwereld: ‘one’s to watch’-lijstjes. Een naam die met regelmaat opduikt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.