Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rills – “World Leader”

The Rills waren op het eind van 2021 en het begin van 2022 niet weg te slaan uit de lijstjes met beloftevolle bands. En die belofte proberen ze dit jaar dan ook in te lossen. Begin januari terug konden ze ons al uitermate overtuigen met het heerlijke “Do It Differently” en daar breit de band met plezier een uitstekend vervolg aan. “World Leader” is de tweede single die we horen uit hun ep dat op 6 mei verschijnt via het al even geweldige Nice Swan Records.

Met een vettig baslijntje en een opvallende drum voel je bij het begin van “World Leader” meteen een opvallende dreiging. De vocals van frontman Mitch Spencer vervolledigen het geheel waarna we vol spanning wachten op het refrein. Dat refrein knalt er heerlijk door met stevige gitaren, een catchy meezingbare tekst en vooral een heuse portie energie. De band probeert wat maatschappijkritiek in de single te steken en dat werkt zeker heel goed. De single is weliswaar veel meer dan dat en doet ons al dromen van een festivalweide vol springende en zingende mensen, een anthem waarvan The Rills er al meerdere schreef.

Do It Differently verschijnt op 6 mei.

Facebook / Instagram

3404 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Rills - "Do It Differently"

Het is begin januari en je weet wat dat betekent binnen de muziekwereld: ‘one’s to watch’-lijstjes. Een naam die met regelmaat opduikt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Rills - "Skint Eastwood"

Dat het Verenigd Koninkrijk een vruchtbare bodem is voor rockmuziek, is geen geheim, want sinds jaar en dag schieten fijne bands aldaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.