Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Rills – “Skint Eastwood”

Dat het Verenigd Koninkrijk een vruchtbare bodem is voor rockmuziek, is geen geheim, want sinds jaar en dag schieten fijne bands aldaar als paddenstoelen uit de grond. The Rills is zo’n jonge paddenstoel die drie jaar geleden het levenslicht zag doordat drie jonge kerels uit het Engelse Essex en Lincoln samen besloten muziek te maken. Op heden leverde dat enkele erg toffe singles op, waarvan “Skint Eastwood” de nieuwste telg is. In december gaan ze op een korte tour doorheen het Verenigd Koninkrijk.

De band gaf in een eerder interview aan dat ze zich graag laten inspireren door bands zoals IDLES en The Libertines. Voor “Skint Eastwood” lijkt ons dit toch vooral IDLES te zijn geweest. De inzet door zang en drum klinkt opgejaagd en heeft wel een postpunkvibe in zich. Het refrein doet ons, vanwege z’n makkelijke verteerbaarheid en vrolijke klanken, even de wenkbrauwen fronsen. Dit wel op de goede manier. Gooi hierbij het verrassend einde en we kunnen concluderen dat The Rills ons een heel erg aangename single hebben bezorgd! We blijven onze ogen en oren alvast openhouden voor wat dit trio nog voor ons in petto heeft.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rills - "World Leader"

The Rills waren op het eind van 2021 en het begin van 2022 niet weg te slaan uit de lijstjes met beloftevolle…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Rills - "Do It Differently"

Het is begin januari en je weet wat dat betekent binnen de muziekwereld: ‘one’s to watch’-lijstjes. Een naam die met regelmaat opduikt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.