InstagramLiveRecensies

LANDMVRKS @ Kavka Zappa: Modern metalcoremonument in aanbouw

© CPU – Irene Van Impe

LANDMVRKS is geen kleine jongen meer. De formatie uit Marseille is de afgelopen jaren geëvolueerd van eeuwige belofte naar vaste waarde en heeft de stempel van opkomende band ingeruild voor een sticker met de tekst gevestigde naam erop. Een indrukwekkende transformatie die we ook terug zagen in de ticketverkoop, want toen de Franse metalcoreband gisterenavond tijdens hun ‘Creature Tour’ de Kavka Zappa aandeed, was het zo goed als onmogelijk om een zoektocht te starten naar overgebleven tickets. Dat is best knap voor een band die dit jaar pas hun tiende verjaardagskaars mag uitblazen.

© CPU – Irene Van Impe

De avond werd met Guilt Trip meteen stevig op gang getrapt. De opener maakte een sterke indruk en wist met nummers als “Tearing Your Life Away” en het gelijknamige “Guilt Trip” al gelijk veel mensen voor zich te winnen en pompte al vroeg flink wat leven in de zaal, waarbij het energielevel tot grote hoogtes steeg en gedurende de set niet afnam. Met hun grootste hit “Thin Ice”, gaf de band tegen het einde van hun set nog flink wat bij en wist het de Zappa te laten bruisen. Helaas wist de daaropvolgende band, Like Moths To Flames, de opgebouwde energie aan het begin van hun show niet volledig vast te houden. Waar de zaal tijdens Guilt Trip nog enthousiast op alles reageerde, bleef het enthousiasme bij de start van Like Moths To Flames achterwege en deden slechts de eerste rijen mee. Gelukkig werkte de muziek van de groep motiverend en kreeg ze in de loop van de show steeds meer grip op het publiek. Ondanks een moeizame start, slaagde Like Moths To Flames er uiteindelijk in om met hun nieuwste album, The Cycle Of Trying To Cope, de sfeer te verbeteren en het energieniveau weer wat op te krikken.

© CPU – Irene Van Impe

Ondanks dat The Devil Wears Prada volgend jaar tijdens hun eigen solotournee de Trix aandoet en stiekem een stuk groter is dan het hoofdprogramma, maakte de band graag tijd vrij om samen met LANDMVRKS door Europa te touren. En niet zonder succes. In de Zappa had de groep geen enkele moeite met het publiek, kreeg al snel de handen op elkaar en liet de zaal moeiteloos stomen met hun stevige metalcore. Gisterenavond droeg de duivel naast Prada ook een flinke dosis eyeliner, wat het emogehalte tot grote hoogte deed stijgen. “Chemical” was een van deze hoogtepunten. De snaren gingen flink op en neer, terwijl het nummer, door zijn meezingbaarheid, luidkeels werd meegeschreeuwd en de emo-onderlaag na elke strofe steeds meer naar voren kwam. Wij noteren alvast 15 februari  in onze agenda, want we willen maar al te graag nog een avondje emometalcore meemaken.

© CPU – Irene Van Impe

Het leek erop alsof een groot deel van de zaal speciaal voor The Devil Wears Prada kwam, want toen LANDMVRKS eindelijk het podium beklom, was het publiek wat uitgedund ten opzichte van de vorige band. Dat hield de Franse band echter totaal niet tegen. Met hun nieuwste single “Creature” trapten ze de Kavka Zappa vanaf de start meteen flink aan gort.Afgaande op de reactie van het publiek, was meer dan de helft van de toeschouwers Franstalig, waardoor de songtekst van het eerste couplet, volledig in de moedertaal van de band, zonder slag of stoot de velen kelen verliet. Het leek een thuiswedstrijd en dat terwijl de groep op Nederlandstalige bodem speelde.

LANDMVRKS hoefde niet veel te doen om te slagen, want iedere pijl die ze afschoten, leek recht in het midden van het bord te belanden. En dat terwijl hun pijlenarsenaal qua diversiteit bijna niet verder uit elkaar kon liggen dan gisterenavond. Het hiphopachtige en eveneens gedeeltelijk Franstalige “Visage” vond makkelijk zijn plek tussen de emocoreklassieker “Blistering” en het semi-poppy “Tired of It All”, terwijl ook “Suffocate” de vloer stevig liet bouncen. De band stak als een paal boven de horizon uit en ontketende een ongelofelijke kracht in de volle Zappa. Voor de echte ruwheid van de groep moesten we echter lang wachten, maar tegen het einde kregen we eindelijk waar we op hoopten. Met “Self-Made Black Hole” maaiden ze al molenwiekend in het rond, en bereikte de moshpit, net als het optreden, haar climax.

© CPU – Irene Van Impe

Tijdens de vorige editie van Jera on Air werd de stempel van ‘opkomende band’ al volledig weggevaagd, en gisterenavond in een uitverkochte Kavka Zappa werd duidelijk dat ook de sticker van gevestigde naam niet lang zal blijven plakken. LANDMVRKS liet namelijk horen dat ze langzaam maar zeker hun naam waarmaken en gestaag uitgroeien tot een modern metalcoremonument in aanbouw. Hoewel de bouw hiervan waarschijnlijk nog enkele jaren zal duren, hebben deze jonge honden alles in zich om door te stoten naar de hoogste rangen van het genre. Niks opkomend meer, deze groep staat als een huis.

LANDMVRKS speelt komende dinsdag (21 mei) in 013. Dit najaar is ze samen met Polaris supportact voor Beartooth in de Ancienne Belgique op 28 en 29 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

Creature
Death
Blistering
Say No Word
Visage
Tired of It All
Scars
Suffocate
Hollow
Rainfall

Les Vagues
Lost in a Wave
Self-Made Black Hole

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Irken Armada - "Your Own Version of Hell"

We kunnen Irken Armada met recht een nieuwe supergroep noemen, maar dan wel in de categorie underground. De leden van het splinternieuwe…
LiveRecensies

I Prevail @ Ancienne Belgique (AB): Consistente wervelwind

We hoeven de mannen van I Prevail waarschijnlijk niet meer voor te stellen aan zij die wel vaker naar hardere muziek luisteren….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Curse"

Dat Architects toegankelijker is dan ooit, bewees de groep afgelopen januari wel tijdens zijn passage in de Lotto Arena. Het concert van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.