Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angus & Julia Stone – “No Boat No Aeroplane”

© CPU – Joost Van Hoey

Het aftellen kan nu eindelijk echt beginnen, want na jaren tijd spenderen aan hun soloprojecten hebben Angus & Julia Stone elkaar terug gevonden. Australiës bekendste broer en zus brengen komende vrijdag hun vijfde studioalbum uit onder de noemer Cape Forestier, al moet meteen ook gezegd dat de verwachtingen niet per se hooggespannen liggen. De voorafgaande singles bleken namelijk allemaal wat in hetzelfde bedje ziek: te weinig magie, te veel gekabbel. Na de titeltrack, “The Wedding Song” en “Losing You” volgt er vandaag nu een vierde en laatste voorsmaakje. En wat blijkt? Het is er eentje dat we eigenlijk al zo’n vijftien jaar kennen.

Het ding met Cape Forestier is namelijk dat het duo een soort carrière-overspannend geheel wil voorschotelen, inclusief oude ideeën in een hedendaags jasje dus. Deze “No Boat No Aeroplane” circuleert zo al jaren in liveversies op YouTube, maar krijgt nu ook een eigen release. Dat komt doordat het nummer al snel iets met je doet. Je krijgt het gevoel dat er iets te gebeuren staat door de haast onheilspellende manier waarop de akoestische gitaren in duet gaan met zwaardere drums en onheilspellende strijkers. De samenzang tussen Angus en Julia is de finishing touch, maar toch blijven we ook vandaag een heel klein beetje op onze honger zitten. Ergens halverwege de vijf minuten durende song krijgen we namelijk het gevoel dat de twee de mogelijkheden van het nummer niet ten volste benutten, waardoor de finale spark die ons de streep moet trekken wat uitblijft. Het neemt daarentegen niet weg dat “No Boat No Aeroplane” wel effectief iets met je doet, waardoor het zich wel meteen kroont tot beste single van de vier.

Cape Forestier verschijnt op 10 mei. Op maandag 3 en dinsdag 4 juni staan Angus & Julia Stone in het Koninklijk Circus. In Nederland doen ze op dinsdag 11 en woensdag 12 juni het Koninklijk Theater Carré aan.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Angus & Julia Stone @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Knusse woonkamer

Het was inmiddels alweer zeven jaar geleden dat Angus & Julia Stone ons land bezochten voor een eigen show. De broer en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Angus & Julia Stone - Cape Forestier (★★): Golven naar nergens

Het moet ergens begin februari geweest zijn toen zowat elk indiefolkliefhebbend hartje wat sneller begon te slaan. Oorzaak was de terugkeer van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angus & Julia Stone - "Losing You"

Angus & Julia Stone komen stilaan in een laatste rechte lijn richting de release van het nieuwe Cape Forestier, ondertussen alweer het zesde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.