Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angus & Julia Stone – “Losing You”

© CPU – Joost Van Hoey

Angus & Julia Stone komen stilaan in een laatste rechte lijn richting de release van het nieuwe Cape Forestier, ondertussen alweer het zesde studioalbum van de Australische broer en zus. Dat komt er nadat de twee enige tijd hun eigen horizonten verkenden, maar elkaar recent terugvonden in de mooie herinneringen van het samen muziek maken. Het album wordt in zekere zin dus een soort terugkeer naar de begindagen, iets waar de twee singles “The Wedding Song” en “Cape Forestier” al een tipje van de sluier van tilden. We zouden echter liegen als we zouden zeggen dat die nummers ook het betoverende gevoel uit de begindagen gaven, dus is het nog maar de vraag hoe het allemaal in z’n geheel zal gaan klinken.

Het gaat weliswaar gelukkig in stijgende lijn met de nummers, want ook het nieuwe “Losing You” is wederom een stapje in de juiste richting. De typische folky americanasfeer die de twee zo goed in hun muziek weten te verwerken, schemert eindelijk nog eens mooi door het geheel, terwijl ook de samenzang tussen broer en zus een belangrijke rol speelt. Het typische goudgele Angus & Julia Stone-randje lijkt dus terug van weggeweest, waardoor “Losing You” al snel een hartverwarmend gevoel uitstraalt. Dat komt enigszins natuurlijk ook door de flarden van fluisterende gitaartonen die op de achtergrond voor dat tikkeltje extra zorgen, al is het vanzelfsprekend de som van de delen die het ‘m doet. Een voorzichtige zucht van opluchting is een feit.

Cape Forestier verschijnt op 10 mei. Op maandag 3 en dinsdag 4 juni staan Angus & Julia Stone in het Koninklijk Circus. In Nederland doen ze op dinsdag 11 en woensdag 12 juni het Koninklijk Theater Carré aan.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2122 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angus & Julia Stone - "Cape Forestier"

De terugkeer van Angus & Julia Stone was er klaarblijkelijk eentje waar heel wat fans op zaten te wachten. Niet alleen kondigde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angus & Julia Stone - "The Wedding Song"

Het hart van heel wat indiefolkliefhebbers maakte afgelopen week ongetwijfeld een sprongetje, want na enkele jaren vol DOPE LEMON en Julia Stone,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FLO - "Losing You"

2023 belooft een mooi jaar te worden voor FLO. De Britse girlband debuteerde aan het begin van het jaar met het catchy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.