Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angus & Julia Stone – “Losing You”

© CPU – Joost Van Hoey

Angus & Julia Stone komen stilaan in een laatste rechte lijn richting de release van het nieuwe Cape Forestier, ondertussen alweer het zesde studioalbum van de Australische broer en zus. Dat komt er nadat de twee enige tijd hun eigen horizonten verkenden, maar elkaar recent terugvonden in de mooie herinneringen van het samen muziek maken. Het album wordt in zekere zin dus een soort terugkeer naar de begindagen, iets waar de twee singles “The Wedding Song” en “Cape Forestier” al een tipje van de sluier van tilden. We zouden echter liegen als we zouden zeggen dat die nummers ook het betoverende gevoel uit de begindagen gaven, dus is het nog maar de vraag hoe het allemaal in z’n geheel zal gaan klinken.

Het gaat weliswaar gelukkig in stijgende lijn met de nummers, want ook het nieuwe “Losing You” is wederom een stapje in de juiste richting. De typische folky americanasfeer die de twee zo goed in hun muziek weten te verwerken, schemert eindelijk nog eens mooi door het geheel, terwijl ook de samenzang tussen broer en zus een belangrijke rol speelt. Het typische goudgele Angus & Julia Stone-randje lijkt dus terug van weggeweest, waardoor “Losing You” al snel een hartverwarmend gevoel uitstraalt. Dat komt enigszins natuurlijk ook door de flarden van fluisterende gitaartonen die op de achtergrond voor dat tikkeltje extra zorgen, al is het vanzelfsprekend de som van de delen die het ‘m doet. Een voorzichtige zucht van opluchting is een feit.

Cape Forestier verschijnt op 10 mei. Op maandag 3 en dinsdag 4 juni staan Angus & Julia Stone in het Koninklijk Circus. In Nederland doen ze op dinsdag 11 en woensdag 12 juni het Koninklijk Theater Carré aan.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2178 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Angus & Julia Stone @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Knusse woonkamer

Het was inmiddels alweer zeven jaar geleden dat Angus & Julia Stone ons land bezochten voor een eigen show. De broer en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Angus & Julia Stone - Cape Forestier (★★): Golven naar nergens

Het moet ergens begin februari geweest zijn toen zowat elk indiefolkliefhebbend hartje wat sneller begon te slaan. Oorzaak was de terugkeer van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angus & Julia Stone - "No Boat No Aeroplane"

Het aftellen kan nu eindelijk echt beginnen, want na jaren tijd spenderen aan hun soloprojecten hebben Angus & Julia Stone elkaar terug…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.