Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angus & Julia Stone – “The Wedding Song”

© CPU – Joost Van Hoey

Het hart van heel wat indiefolkliefhebbers maakte afgelopen week ongetwijfeld een sprongetje, want na enkele jaren vol DOPE LEMON en Julia Stone, vonden Angus en zijn zus de weg terug naar elkaar. Een intieme tour bleek de voorbode van een gloednieuwe plaat, waaruit we vandaag met “The Wedding Song” een eerste voorsmaakje te horen krijgen. Dat nummer gaat overigens al mee sinds 2008, waardoor het dus vanzelfsprekend is dat ook de stijl van het Australische duo naar die ietwat simplistischere periode neigt. Een terugkeer naar de begindagen dus, wat op zich wel leuk is na het ietwat middelmatige Life Is Strange uit 2021.

Heel veel heeft “The Wedding Song” dus niet om het lijf: enkel Julia die naar de voorgrond treedt, Angus in haar schaduw, een paar gitaren en een voorzichtige blazer. De kracht van de single ligt in het minimalistische, waardoor de liefde die het duo uitstraalt alle aandacht opeist. ‘We’re gonna build a life together’, ‘Do you know how lovely you are in the starlight of my heart’ of ‘We will make babies on the beach under the stardust’ zijn slechts enkele van de melige lyrics die tussen de twinkeltjes door je gehoorkanalen verkennen. Daardoor komt het geheel soms een beetje cringe of afgelikt over, maar je voelt wel aan alles dat dat absoluut niet de bedoeling is. “The Wedding Song” werd dus een eerlijke en liefdevolle comeback, die meteen ook terugkeert naar de basis. De basis van de sound van Angus & Julia Stone, maar ook die van ons bestaan.

Cape Forestier verschijnt op 10 mei. Op maandag 3 en dinsdag 4 juni staan Angus & Julia Stone in het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2178 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Angus & Julia Stone @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Knusse woonkamer

Het was inmiddels alweer zeven jaar geleden dat Angus & Julia Stone ons land bezochten voor een eigen show. De broer en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Angus & Julia Stone - Cape Forestier (★★): Golven naar nergens

Het moet ergens begin februari geweest zijn toen zowat elk indiefolkliefhebbend hartje wat sneller begon te slaan. Oorzaak was de terugkeer van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angus & Julia Stone - "No Boat No Aeroplane"

Het aftellen kan nu eindelijk echt beginnen, want na jaren tijd spenderen aan hun soloprojecten hebben Angus & Julia Stone elkaar terug…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.