Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ELOI – “Comme Un Animal”

© Malo Lecollinet

In een jaar dat velen onder ons uit het geheugen geschrapt hebben, begon de Franse ELOI langzaam maar zeker haar muziek op de wereld los te laten. Tussen rock, hyperpop en rave vond de artieste het perfecte speelveld om haar eigen creatieve wereld te creëren. Toch was het haar herwerking van Wejdenes “Je t’aime de ouf” waarmee ze zichzelf voorzichtig in de schijnwerper zong. Inmiddels heeft ELOI twee ep’s en een album onder de arm en is het dus tijd om de wereld ook in levende lijve verder te veroveren. Volgende week kan je haar aan het werk zien in de Botanique en om dat te vieren krijgen we alvast nieuw muzikaal vlees in de vorm van “Comme Un Animal” voorgeschoteld.

De duisternis lonkt om de hoek, maar laat dat nu net de ideale setting zijn voor de muziek van de Franse. Al snel vullen gitaren het onbekende op en lijkt de trein echt vertrokken. De song roept al gauw nostalgische gevoelens op, want of we het nu willen of niet, we moeten meteen denken aan een typische Franse rockband van een paar decennia terug. Gelukkig weet ELOI op tijd wat peper aan de saus toe te voegen en zo raken we steeds meer het noorden kwijt. Wanneer je je als luisteraar overgeeft aan het geheel lijk je in een trance terecht te komen waarbij ELOI je een soort geheime code toefluistert om uit de escape room te ontsnappen.

Samen met Hannah Diamond, Tohji, Babymorocco en zonmai zal ELOI de hoofdstad aan het dansen brengen op zaterdag 27 april in het kader van Les Nuits Botanique.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

673 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview ELOI: 'Spelletjesavonden zijn het nieuwe uitgaan'

De autodidactische producer ELOI stak in 2020 haar kop boven het muzikale water. Zwevend tussen rock, hyperpop en rave bouwde de Franse…
LiveRecensies

Fifty Lab 2022 (Dag 2): De uitersten ontmoeten elkaar

Wie het muzikale avontuur niet schuwt, die kan zich deze dagen helemaal uitleven op het Brusselse showcasefestival Fifty Lab. De vierde editie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.