Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Wreckage”

© CPU – JoostVH Photography – Joost Van Hoey

Pearl Jam reikt over generaties heen en denkt nog niet aan stoppen. Eddie Vedder gaat dan misschien niet meer in de stellingen van het podium klimmen, maar blijft bewijzen dat hij een legende is. Hij doet mensen verlangen naar het legendarisch grungetijdperk, waar hij zo goed als de laatste overblijvende van is. Pearl Jam komt met een nieuw album waar de bpm weer sprinten als vanouds. De leadgitarist Mike McCready had beloofd dat de nieuwe plaat, Dark Matter, terug wat harder ging zijn. De vorige singles “Running” en “Dark Matter” gaven McGready al gelijk. Pearl Jam keert terug naar zijn beginperiode en die ruige tonen die hem een legendarische band hebben gemaakt.

“Wreckage” begint wel trager dan de vorige twee nummers. De elektrische gitaren starten een riff die onmiddellijk een countrygevoel oproept en Vedders stem en bijpassende tekst voeden dit gevoel. Doorheen de single zijn er korte rustperiodes tussen kleine versnellingen, maar naar het einde toe versnelt het nummer op een gematigde manier zodat we geen drop verwachten. Het feit dat het nummer niet losbreekt en relatief rustig blijft, was de best mogelijke keuze. Hierdoor weet de single wat het is: simpelweg een trager nummer dat niet slecht is, maar ook niet zal bijblijven. Weg van die grunge en dat harde gedoe, Pearl Jam brengt een countrynummer! We kregen de belofte terug te keren naar de roots van de band, maar deze single keert mogelijks nog verder terug. Een hardere plaat durven opschudden met een trager country-rocknummer getuigt echter van vertrouwen.

Dark Matter is vanaf vrijdag 19 april te beluisteren.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pearl Jam - Dark Matter (★★★★): Nostalgie en vernieuwing onder één dak

Een voorstelling behoeft Pearl Jam al een tijdje niet meer. De band rond Eddie Vedder deed meermaals de deuren achter zich dicht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.