Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “Chocoladefontein”

© CPU – Nathan Dobbelaere

LESGOOOO” riep MEROL een maandje geleden toen ze haar nieuwe hoofdstuk op gang trapte. Het harde clubnummer is de eerste single van tweede plaat Naar De Haaien & Weer Terug, die er, althans afgaande op ons gevoel, vrij snel komt na Troostprijs. Dat dat album bijna een tweede kaarsje mag uitblazen, maar toch zo fris in het geheugen ligt, heeft alles te maken met het feit dat de Nederlandse tot vorige zomer nog op zowat elk (festival)podium van het land stond. De hype is met andere woorden nog niet fatsoenlijk gaan liggen, of de volgende storm draaft alweer op. En maar goed ook, want MEROL heeft een Lotto Arena uit te verkopen later dit jaar. Het nieuwe “Chocoladefontein” ligt alvast in dezelfde lijn als haar voorganger;

MEROL gaat namelijk drie minuten lang nog eens met beide voeten op het gaspedaal staan, want je zou het met wat verbeelding een hyperpopbeat kunnen noemen die door “Chocoladefontein” raast. Een verschroeiend tempo dus, al zorgt de Nederlandse enigszins voor tegengewicht met haar dromerige stemgeluid. ‘Dertig hete mannen met ontblote bovenlijven in een chocoladefontein’; je zou voor minder overstag gaan. MEROL weet dan ook niet of ze het overleeft, zeker als Amsterdamse rapper Sjaak even een zwoel blitsbezoekje brengt. “Chocoladefontein” werd met andere woorden opnieuw een stevige clubbanger, hetzij met een commercieel toegankelijke toets. We zouden bij deze dus al kunnen zeggen dat het stampen wordt bij die clubtour komend najaar.

Naar De Haaien & Weer Terug verschijnt op 5 oktober. MEROL trekt dit najaar op tour door de Lage Landen, met tussenstops in onder andere de Lotto Arena (15 november) en Paradiso (12-13 december). Alle tourdata vind je terug op de website van de zangeres.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesFestivalnieuwsWedstrijden

Ontdek de line-up van WeitjeRock en win tickets!

Over drie maanden is het zover: de IJzendijkse polder wordt opnieuw de festivalweide van WeitjeRock. Het Zeeuwse festival verrast al jaar en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "LESGOOOOO"

Je zag het misschien deze week al passeren dat MEROL in november in de Lotto Arena zal neerstrijken. Het klinkt misschien ambitieus,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.