Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Aaron Frazer – “Payback” & “Into The Blue”

© Alysse Gafkjen

Wat zijn we blij dat Aaron Frazer zich niet alleen beperkt tot het drummen bij Durand Jones & The Indications. De percussionist uit Brooklyn heeft namelijk een prachtige falsetstem waar menig mens jaloers op is. De stap om daar iets mee te doen, gaf Durand Jones zelf en het is een stap die al een succes is gebleken. Het eerste soloalbum van Aaron Frazer Introducing… was een veelzijdige kennismaking en dat gaf vooral goesting om nog is af te spreken. De datum voor die nieuwe afspraak staat vast, want op vrijdag 28 juni verschijnt met Into The Blue zijn gloednieuw album. Om het uitkijken te vergroten krijgen we met “Payback” en “Into The Blue” alvast twee voorbodes daaruit te horen.

De leadsingle “Payback” geeft alvast een goed beeld weer van wat we van Into The Blue mogen verwachten. Het tempo ligt iets hoger, de sound klinkt nog iets geraffineerder en Aaron Frazer laat zijn falsetstem mooi tussen de lijntjes lopen. Met het nummer doet de Amerikaan ons bij momenten zelfs wat aan Jungle denken, zij het met nog een iets groter retrokantje. Op het einde krijgen we nog een leuk gitaarsolootje te horen, dat een zomers “Payback” nog iets monterder maakt.

Het contrast met “Into The Blue” is vrij groot. Het tempo is een stuk gezapiger en het is Frazer zelf die de hoofdrol naar zich toe trekt met zijn gevoelvolle zang. Het is een mooi nummer dat balanceert tussen neo-soul en huidige soulmuziek. De lijn blijft doorheen de song hetzelfde, al zorgen subtiele toevoegingen ervoor dat “Into The Blue” verder blijft schipperen zonder ooit te vervelen.

Beide nummers tonen wel wat verschillen met elkaar, maar hebben toch een gemeenschappelijke deler; ze zijn allebei steengoed!

Into The Blue verschijnt op 28 juni.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2050 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aaron Frazer - "Bring You A Ring"

Aaron Frazer heeft een gave die niet velen is toebedeeld. Als percussiemeester van Durand Jones & The Indications neemt hij vaker wel…
AlbumsRecensies

Broken Bells - Into The Blue (★★★): Stelt niet teleur, maar spannend is anders

Brian Burton werd bekend als een veelgevraagd producer onder de naam Danger Mouse. Zoveel gevraagd dat je soms denkt dat een aantal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Broken Bells – “Saturdays”

De periodes waarin Danger Mouse het iets rustiger aan doet, worden ruimschoots gecompenseerd door de periodes waarbij hij overal is. Zo komt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.