Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wu-Lu – “Daylight Song”

© Ethan Barrett

Wu-Lu is het muzikale project van Miles Romans-Hopcraft. Wu-Lu bracht met Ginga uit 2015 en LOGGERHEAD uit 2022 al twee volwaardige langspelers uit die vol rock, hiphop, jazz en reggae zitten. Het lijkt alsof de man tussen 2015 en 2022 met zijn vingers heeft zitten draaien, maar hij bracht ondertussen meerdere singles uit, en twee ep’s N.A.I.S. en S.U.F.O.S. Romans-Hopcraft pint zich duidelijk niet vast op een genre, maar blijft liever breeddenkend en eclectisch materiaal uitbrengen. Zijn vader is trouwens Robin Hopcraft, een van de leden van de Londense reggaeband Soothsayers. Hij heeft het dus allemaal van geen vreemden!

“Daylight Song” begint met een heel cool drumritme waarvan drummers weten dat het niet gemakkelijk te spelen is. Het is typisch een ritme waarbij een foute mep de boel helemaal in de war stuurt. Hierop wordt een rustige gitaarpartij gelegd die vooral zomers en fris klinkt. Het is het soort gitaarstuk dat je beluistert in een chaise longue met een cocktail in de hand. Het knappe aan de intro is dat de drums echt een hiphopritme meekrijgen, waar de gitaar eerder conventioneel héél rustig jazzy is. Daarop declameert Romans-Hopcraft zijn tekst, en dat in een heel vet Brits accent dat verraadt dat de man in Brixton zijn adres heeft. Op deze manier wordt een heel laidback sfeertje gecreëerd dat de tijd lijkt te vertragen. Check zeker gefocust de zang eens van Wu-Lu. Het knappe is dat hij elke zin laat resoneren op het einde. Het komt zelfs een beetje klagerig over, maar laat dat nu net de sterkte zijn van de zang! “Daylight Song” is eigenlijk de perfecte song om te beluisteren wanneer je voeten en enkels in het zwembad hangen, en je lijf beseft dat het eigenlijk onverantwoord aan het braden is. Knappe song!

De volgende ep van Wu-Lu zal onder de naam Learning To Swim On Empty uitgebracht worden op 17 mei. Op 19 april staat Wu-Lu op MOMO in Rotterdam.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
LiveRecensies

Sonic City (Dag 2): De viering van het leven

Op de dag dat curator Low op Sonic City zou moeten staan, voelden we dat er toch een bepaalde tristesse doorheen het…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.