Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Marías – “Lejos de Ti”

Een van de coolste bands die je niet kent, draagt de naam The Marías. Het in Los Angeles gevestigde project rond María Zardoya maakt niet alleen een erg coole mix van melancholie en groove, het denkt ook na over alles errond. Debuutplaat CINEMA baadde in passionele rode gloed, het nieuwe Submarine zal dan weer een volledige blauw verhaal met zich meebrengen. Dat komt volgens de zangeres zelf voort uit een versmelting van hoop en eenzaamheid. Recentste single “Run Your Mouth” was daarin het perfecte voorbeeld, in het nieuwe “Lejos de Ti” gooit Zardoya haar Puerto Ricaanse roots er nog bij.

In iets minder dan drie minuten tijd dompelt The Marías je haast letterlijk onder in het zwembad vanop de singlecover, want “Lejos de Ti” klinkt alsof de hele wereld stilstaat en je hoofd zich in een of andere diepblauwe waas bevindt. Dat komt langs een kant door de slepende melancholie die de gitaar in de single met zich meebrengt, maar eigenlijk vooral door María Zardoya die een zekere zachtheid en haast vertrouwde knuffel toevoegt aan het geheel met niet minder dan haar stem. Op basis van die ingrediënten meandert “Lejos de Ti” glinsterend binnen haar grenzen, zonder daarbij echt te ontploffen. Mocht er een geluid bestaan voor stervende zonnestralen in azuurblauw water, dan had deze single ongetwijfeld het antwoord gevonden.

Submarine verschijnt op 31 mei.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

The Marías - Submarine (★★★): Cool blauw

Het is altijd cool als een band een volledige wereld rond een album kan scheppen; dat geeft het geheel toch net dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Marías - "Run Your Mouth"

Je zou het misschien niet zeggen bij het zien van de naam ‘The Marías’, maar de band heeft weldegelijk haar thuisbasis in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single APRE - "Submarine"

Het Engelse duo APRE brengt met “Submarine” een heerlijk verfrissend nummer voor tijdens deze warme dagen. Amper vijf maanden na hun mixtape…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.