Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Marías – “Run Your Mouth”

Je zou het misschien niet zeggen bij het zien van de naam ‘The Marías’, maar de band heeft weldegelijk haar thuisbasis in Los Angeles. Dat is overigens niet het enige coole aan de groep, want ondanks dat ze een beetje onder de radar blijft zweven, is ze langs de andere kant enorm populair bij iedereen die ze ontdekt. Miljoenen streams zijn het gevolg, en dat heeft het viertal te danken aan een reeks sterke ep’s en een steengoede debuutplaat in de vorm van CINEMA. Dat album blaast binnenkort ook alweer haar derde kaarsje uit, maar gelukkig is daar nu een opvolger. Submarine verschijnt komend voorjaar, “Run Your Mouth” is een eerste coole single.

Met die nieuwste creatie lijkt The Marías het midden te vinden tussen haar coole elektronische sound en een eerder lofi, lichtjes melancholisch funky randje. “Run Your Mouth” tikt de drie minuten niet eens aan, maar weet wel meteen te boeien. Een baslijn doet de temperatuur instant stijgen, de lichte reverb op de stem van María Zardoya doet je tegelijkertijd sterren tellen en naar adem happen. Je merkt: deze single zit gigantisch goed in elkaar en kan op verschillende manieren bekoren. Zwoel en toegankelijk, maar evengoed een beetje duister en ietwat psychedelisch. Had de comeback van The Marías een paar maanden later gekomen, dan hadden de Amerikanen zomaar eens een zomerhitje te pakken kunnen hebben. Nu ondersteunen ze op wel erg aangename wijze het lentezonnetje.

Submarine verschijnt op 31 mei.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

The Marías - Submarine (★★★): Cool blauw

Het is altijd cool als een band een volledige wereld rond een album kan scheppen; dat geeft het geheel toch net dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Marías - "Lejos de Ti"

Een van de coolste bands die je niet kent, draagt de naam The Marías. Het in Los Angeles gevestigde project rond María…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single APRE - "Submarine"

Het Engelse duo APRE brengt met “Submarine” een heerlijk verfrissend nummer voor tijdens deze warme dagen. Amper vijf maanden na hun mixtape…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.