Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk – “Alles Keert”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van het Belgische muzieklandschap zette. In de zomer van 2023 werden Luna Maes, Stanny Rijckaert, Lander Lampaert en Anthony Windels tot winnaars van Jonge Wolven gekroond. Slechts enkele maanden later schopten ze het tot de finale van muziekwedstrijd Sound Track. Op Paasmaandag trakteerde Kleinpunk ons met “Alles Keert”, hun gloednieuwe single.

Ze mag dan wel een fluwelen stem hebben, maar Luna brengt het nummer met een gepeperde attitude die bewijst welke frustratie binnenin woedt. Haar zachte vocalen worden vergezeld door een funky beat en vluchtige, etherische klanken, die licht aan de stijl van Limburgse electropop-zangeres Chibi Ichigo doen denken. Het mysterieuze krijgt daarbij ook een ruw element wanneer het nummer losbreekt met galmende gitaren en dreunende drums. In deze eclectische mix is het echter de rake songtekst die de chaotische struggle van opgroeien met glans weerspiegelt. Met een duizelingwekkende melodie sleept Kleinpunk ons mee in haar draaikolk, die de boodschap ‘alles draait en alles keert’ maar al te duidelijk maakt.

Hun innovatieve sound maakt van het Gentse viertal een band met brandend potentieel. Wij zijn alvast enthousiast over de verdere uitbreiding van hun beginnende repertoire. Hou onderstaande kanalen in de gaten, want op woensdag 3 april mogen we ons aan een videoclip verwachten.

Facebook / Instagram / VI.BE

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lambrini Girls - "Body of Mine"

Lambrini Girls wordt niet voor niks geassocieerd met namen als Bikini Kill en Hole; met haar feministische boodschappen sluit haar muziek volledig…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fresh – “Merch Girl”

Fresh is voor velen een onbekende naam, maar voor een relatief jonge band heeft het toch al een stevig oeuvre. De punkgroep…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single F.O.D. - "Back to Where You Once Belonged"

Na hun Sleepville-album en diens deluxeversie in 2020 bleef het enkele jaren stil voor F.O.D op releasevlak. Daar komt binnenkort verandering in,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.