Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kleinpunk – “Stressparade”

© Fien De Vos

Dat Nederlandstalige muziek de laatste jaren terug in de mode is, getuige de kassuccessen van Bazart, Goldband, Eefje de Visser en Froukje. In het gitaarwereldje combineren Hang Youth, Fleddy Melculy en Fred Goverde Nederlandstalige teksten met harde(re) muziek. Vanaf nu krijgen zij het gezelschap van het Gentse Kleinpunk. Deze vierkoppige band won vorige zomer Jonge Wolven, de muzikale talentenwedstrijd van Trefpunt, en is daarbij reeds verzekerd van een plek op de affiche van Gentse Feesten 2023. Terwijl de debuutsingle “Stressparade” nog maar net uit is, vierde Kleinpunk de release alvast in de mythische Charlatan.

In tegenstelling tot wat de bandnaam doet vermoeden, is Kleinpunk geen flauw afkooksel van akoestische kleinkunst en basic punkrock. Het viertal haalde de mosterd aan de overkant van de Noordzee. De afwisseling van hoekige riffjes en noisy elektronica, maken dat er op “Stressparade” veel fijne details te ontdekken vallen. Inhoudelijk is de single een bravere versie van Queens of the Stones Age’s “Feel Good Hit Of The Summer“. Caffeïne en aspirines zijn immers mijlenver verwijderd van alcohol en cocaïne. Desalniettemin geeft Kleinpunk een inkijk in het hoofd van jonge muzikanten en het belang van mentaal welzijn tout court. De achtergrondgezangen mochten iets luider in de mix, maar verder schreven Luna Maes, Stanny Rijckaert, Lander Lampaert en Anthony Windels een beloftevolle debuutsingle. Woef!

Facebook / Instagram / VI.BE

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lip Service - "Funny Face"

Lip Service is terug van weggeweest, en dat dan wel met een heel feestelijke single release show! Hun nieuwe liedje “Funny Face”…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.