Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Margo Raats – “Crying in the Taxi”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Soms zijn er nationale talenten die het thuisland verlaten nog voor ze echt doorbreken. In dat rijtje vinden we zo bijvoorbeeld Dries Mertens en Jan Vertonghen, maar evengoed Margo Raats. De jonge zangeres woont al enige tijd in de Engelse hoofdstad, waar ze aan het London BIMM Institute studeert. Sinds kort brengt ze van daaruit ook muziek uit, met ondertussen debuutsingle “I Wish I Was The Moon” en “Night & Day” als voorlopige wapenfeiten. Die zullen dit voorjaar nog moeten uitmonden in een eerste ep, waarop ook deze “Crying in the Taxi” op zal pronken.

Het is met dit nummer dat Margo Raats misschien wel voor het eerst een echt groot publiek zal aanspreken. Doordat haar vorige twee singles al in gerenommeerde Spotify-playlists en radioprogramma’s eindigden, wist ze weliswaar al wat streams te verzamelen, maar in deze “Crying in the Taxi” schuilt voor het eerst een commercieel en meer poppy geluid. De jongedame doet op die manier wederom denken aan een Holly Humberstone, maar houdt het iets donkerder. Dat levert een single op die aan elkaar hangt met een duistere beat en subtiele elektronica, al is het uiteindelijk gewoon Raats’ stem die het belangrijkste element van het geheel vormt. In het refrein haalt ze namelijk iets meer uit, waardoor het vooral dat stukje is dat heel makkelijk in het gehoor blijft hangen. Een oorwurmpje in wording? Het is haar zeker gegund.

Paper Paradise verschijnt dit voorjaar.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2126 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Margo Raats - "Ocean Lights"

Haar carrière staat nog maar in haar kinderschoenen, maar in de paar maanden dat Margo Raats bezig is, is ze zich toch…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Margo Raats - "Night & Day"

Het jaar is ondertussen een goeie twee maanden ver, maar we hebben al een gloednieuw talent van eigen bodem ontdekt. Het is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Margo Raats - "I Wish I Was The Moon"

Net nu alle magazines hun ‘one’s to watch’-lijstjes de deur uit hebben gewerkt, komt er vanuit het niets een nieuw talent bovendrijven….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.