Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Margo Raats – “I Wish I Was The Moon”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Net nu alle magazines hun ‘one’s to watch’-lijstjes de deur uit hebben gewerkt, komt er vanuit het niets een nieuw talent bovendrijven. En dan nog wel eentje van bij ons. Het is te zeggen, Margo Raats draagt de Belgische nationaliteit, maar woont al een hele tijd metropool Londen. Daar studeert ze songwriting in en productie aan het London BIMM Institute, waar haar demo’s niet onopgemerkt voorbij gingen. Het leverde haar een management, een reeks concerten en een label (Universal Music) op, en zo ligt er nu een debuut-ep in het verschiet onder de noemer Paper Paradise. Precieze details zijn er echter nog niet, maar wel is het zeker dat haar eerste streepje muziek “I Wish I Was The Moon” op de tracklist zal staan.

En met die eerste creatie toont Margo Raats meteen ook aan waarom ze al zoveel mensen van haar talent wist te overtuigen. “I Wish I Was The Moon” begint met dromerige harpklanken, die overvloeien in een emotionele piano die je meteen bij de keel grijpt. En alsof dat alles nog niet mooi genoeg was, blijkt de zangeres ook nog eens over een aangrijpende engelenstem te bezitten, waarmee ze prachtig kan uithalen. Terwijl de sterrenhemel zich boven je hoofd opentrekt, ontpopt de jongedame zich effectief tot een stralende maan in de duisternis; hemels en vredevol. De melancholie van Lana Del Rey, de uitstraling van Holly Humberstone en de glitter van pakwag Angèle; “I Wish I Was The Moon” is kippenvel van de eerste tot de laatste seconde.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Margo Raats - "Ocean Lights"

Haar carrière staat nog maar in haar kinderschoenen, maar in de paar maanden dat Margo Raats bezig is, is ze zich toch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Margo Raats - "Crying in the Taxi"

Soms zijn er nationale talenten die het thuisland verlaten nog voor ze echt doorbreken. In dat rijtje vinden we zo bijvoorbeeld Dries…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Margo Raats - "Night & Day"

Het jaar is ondertussen een goeie twee maanden ver, maar we hebben al een gloednieuw talent van eigen bodem ontdekt. Het is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.