Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Margo Raats – “Night & Day”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het jaar is ondertussen een goeie twee maanden ver, maar we hebben al een gloednieuw talent van eigen bodem ontdekt. Het is te zeggen, Margo Raats woont al een hele tijd in het Verenigd Koninkrijk, waar ze songwriting en productie aan het London BIMM Institute studeert. Dat legde haar nog geen windeieren, want niet alleen raakte ze in contact met Universal Music Belgium, ze brengt binnenkort ook haar eerste ep uit onder dat label. Uit Paper Paradise kregen we niet zo gek lang geleden nog prachtige debuutsingle “I Wish I Was The Moon” te horen, maar dat nummer krijgt nu gezelschap van “Night & Day”.

Waar het er in die eerste single erg minimalistisch aan toe ging, trekt Margo Raats het voor deze creatie wat meer open. Een vergelijking met Holly Humberstone is op die manier nooit echt ver weg, want nu sijpelen de elektropopinvloeden ook steeds meer door in haar muziek. Dat gebeurt weliswaar nog steeds redelijk voorzichtig, want het edgy randje blijft altijd aanwezig. “Night & Day” kabbelt zo een dikke drie minuten door de duisternis, terwijl Raats’ stem steeds meer als het heldere lichtje fungeert. Ietwat mysterieus, soms wat zwoeler, overlopend van eigenheid. Twee op twee voor de jonge zangeres!

Paper Paradise verschijnt dit voorjaar.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2184 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Margo Raats: 'Als je elke dag sushi maakt, dan eet je ook wel eens graag spaghetti'

Het was alweer even geleden, maar onlangs moesten we Zoom nog eens openen op onze laptop. En dat dan nog voor een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Margo Raats - "Ocean Lights"

Haar carrière staat nog maar in haar kinderschoenen, maar in de paar maanden dat Margo Raats bezig is, is ze zich toch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Margo Raats - "Crying in the Taxi"

Soms zijn er nationale talenten die het thuisland verlaten nog voor ze echt doorbreken. In dat rijtje vinden we zo bijvoorbeeld Dries…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.