Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ottla – “Jardin”

© CPU – Joost Van Hoey

Ottla heeft in 2019 al een knappe plaat op band gezet die ook werd gedoopt met de naam OttlaHier zijn dit jaar nog de singles “Droomvogel” en “Espejo” bijgekomen, en nu komt er een zilveren dienblaadje aan het publiek voorbij waar de nieuwe single “Jardin” op uitgestald ligt. Schrijven over de muziek die Ottla uitbrengt, is onmogelijk op vijf minuten. Ottla schenkt liederen aan de wereld die eerst een tijd moeten marineren in de kronkels die vlak onder de schedel gelegen zijn.

“Jardin” is geschreven in 5/4 maar niet helemaal zoals we het horen in bijvoorbeeld “Take Five” van The Dave Brubeck Quartet of zelfs het wereldberoemde “Mission Impossible Theme” van Lalo Shifrin. Otlla speelt echt op élke tel. Vier minuten in het nummer verandert de maat naar 6/4 en komen er enkele saxofoons meespelen. De gitaar bestendigt op de zware tellen met lichte crunch en een wammy bar. Op het einde opnieuw naar 5/4, maar dit is dan vooral het technische aspect van de nieuwe worp. Ottla toont ons vooral een oneigenlijk gebruik van instrumenten, keukengerei en we vermoeden zelfs van geluiden van roofvogels, helemaal aan de einder van de gespeelde noten. Het thema is een meerstemmige melodie op gitaar die perfect contrasteert met de rare, aardse én onaardse geluiden en de vreemde maatsoort. Ottla slaagt er fantastisch in om vreemd met herkenbaar te combineren. Er wordt gedoken van de ene sfeer in de andere en toch lijkt het allemaal netjes bij elkaar te horen. Dit is Klasse, met grote K.

Vogel wordt de titel van de langspeelplaat die op 12 april uit de schaduw zal verschijnen. Ook live is Ottla de volgende maanden veel te bewonderen in Vlaanderen. Kijk zeker eens naar de sociale media van de band om je tickets te bemachtigen en mee te wandelen in de droomtuin van Ottla.

Facebook / Instagram 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Ottla - Vogel (★★★★): Meer dan vier windrichtingen en sacramenten

Een aantal jaren geleden besloten acht muzikanten om samen op te treden voor het vijfentwintigjarige bestaan van JazzLab. Vier muzikanten wilden nadien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Ottla - "Droomvogel" & "Espejo"

Ottla is het jazzkwartet van Bert Dockx, Thomas Jillings, Louis Evrard en Gerben Brys. Laten we eerlijk zijn, het is geen eenvoudige…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bert Dockx Band - Ghosts (★★★★): Beklijvende geruststelling

Over de muzikale bijdrages van Bert Dockx kan je intussen een mooi spinnenweb leggen. De Belgische muzikant, schrijver en auteur heeft aandelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.