Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Ottla – “Droomvogel” & “Espejo”

© CPU – Jan Van Hecke

Ottla is het jazzkwartet van Bert Dockx, Thomas Jillings, Louis Evrard en Gerben Brys. Laten we eerlijk zijn, het is geen eenvoudige klus om de muziek van Ottla te beschrijven. Ottla benoemt zijn muziek zelf als een instrumentale droommachine en dat kan de lading eigenlijk zeker dekken. Vraag blijft dan natuurlijk hoe die lading er eigenlijk uitziet en wat er dan juist gedekt wordt. De kracht van Ottla is dat uiteindelijk elke luisteraar apart een eigen interpretatie geeft aan de muziek die de band componeert. En alle interpretaties zijn op zich juist omdat de muziek onmogelijk voor iedereen dezelfde is. In 2019 werd de langspeler Ottla al boven de doopvont gehouden en nu vijf jaar later krijgen we de eerste twee nieuwe singles. “Droomvogel” en “Espejo” zijn de namen van de nieuwe kroost.

De composities van Ottla zijn een kader waarin mag verzonnen worden. De band schenkt ons een bepaalde demarcatie, maar niets of niemand zegt dat dat dan ook daadwerkelijk de grens moet zijn. Is het jazz? Geen idee. Is het rock en ambient met een Spaans tintje? Misschien. Is het alchemie van verschillende muziekstijlen? Waarschijnlijk. Het kwartet schenkt je een kunstwerk waar je als luisteraar zelf je eigen uitingen, gedachten, gevoelens, mijmeringen… aannaait. “Droomvogel” is vooral een heel bezwerend, zelfs hypnotiserend nummer met een heel coole drumbeat die het hele nummer blijft doordrammen. De gitaarpartijen klinken loepzuiver en drukkend zwoel maar de song eindigt wel met een zekere kille distortion op de gitaar.

“Espejo” is eigenlijk een onversneden dansnummer tot ongeveer de derde minuut. Anderhalve minuut wordt er nadien stilletjes afgewacht, de dansers staan aan de zijkant te recupereren en vanaf de vijfde minuut kan het publiek zich zelfs aan een of andere trage pogo voor zombies wagen. “Espejo” begint als een kickend dansnummer maar eindigt uiteindelijk ergens op een storthoop waar afgehakte ledematen liggen te rotten. Samengevat, dit zijn twee totaal andere nummers uit een heel apart multiversum.

De nieuwe langspeler Vogel komt binnenkort uit bij Unday Records. Ottla speelt verschillende concerten die netjes chronologisch terug te vinden zijn op zijn sociale media.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Ottla - Vogel (★★★★): Meer dan vier windrichtingen en sacramenten

Een aantal jaren geleden besloten acht muzikanten om samen op te treden voor het vijfentwintigjarige bestaan van JazzLab. Vier muzikanten wilden nadien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ottla - "Jardin"

Ottla heeft in 2019 al een knappe plaat op band gezet die ook werd gedoopt met de naam Ottla. Hier zijn dit jaar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bert Dockx Band - Ghosts (★★★★): Beklijvende geruststelling

Over de muzikale bijdrages van Bert Dockx kan je intussen een mooi spinnenweb leggen. De Belgische muzikant, schrijver en auteur heeft aandelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.