Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single piffy – “out of office”

© Nathan Dobbelaere

De Antwerpse piffy startte haar jaar bijzonder goed. Nadat wij haar muzikale talent al spotten en haar doopten tot een van onze Grote Beren van Morgen in 2023, stond ze begin januari in de finale van De Nieuwe Lichting en loste ze al twee singles: “fatsucker” en “uh“. Jammer genoeg werd het geen overwinning voor de zangeres, maar wel bleek dat we met piffy weer een straffe madam in het Vlaamse muzieklandschap hebben. Dat mochten we aanschouwen op Fifty Lab en recentelijk nog in een volle C12 naast Sam Quely en Bagarre voor een Fifty Session. ‘Volle vaart vooruit’, zegt Stien Bovijn: haar eerste ep Piffiverse ligt in het verschiet en die gunt ons een blik op wie piffy is. Vandaag krijgen we de laatste single in aanloop naar die nakende debuut-ep.

‘Mij nie bellen’: dat is zowat de algemene boodschap van piffy op “out of office”. Op een zachte, licht mysterieuze, maar trage beat doet ze een betoog over dat vooral die ene persoon haar niet moet bellen omdat ze bezig is met andere en betere dingen. Waar op eerdere songs gekozen werd voor hooggepitchte autotunezang, prijkt piffy op “out of office” met haar echte stem. Dat is er zeker eentje die niet verborgen hoort te zijn, waardoor het des te leuker is om ze eens te mogen horen. Geen zorgen echter, want de ondertussen gekende piffy-stem komt zeker nog bovendrijven. Een heel leuke single die ons heen en weer laat gaan en gegarandeerd volop laat meezingen maakt dat je ons niet moet bellen, want wij zitten klaar voor Piffiverse.

Piffiverse komt uit op 29 maart en op 4 april stelt piffy deze voor in Trix.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

149 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
LiveRecensies

Joy Anonymous @ Botanique (Rotonde): Boiler Room BXL

Twee keer zette Joy Anonymous al voet op Belgische bodem, twee keer was dat in het voorprogramma van Fred again..; een bromance…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single piffy - "uh"

Het hoeft niet altijd snel te gaan in het leven, zo bewijst ook piffy. Nadat Stien Bovijn naar buiten trad met haar…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2024!

Ook in 2024 zijn er nog altijd zekerheden in het leven. Het weer in januari is nog altijd verrassend koud, Tom Waes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.