Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX – “I’m a Rat”

© CPU – Sven Michiels

Tegenwoordig zijn er nog maar een handvol punkgroepen die de essentie van het genre weten vast te houden. Een constante factor gedurende veertig jaar, die sociale conventies doorbreekt en tegelijkertijd financieel succes behaalt, is Fat Mike van NOFX. De laatste jaren lijkt de frontman op het podium een beetje een parodie van zichzelf te worden, maar hij blijft zijn fans steeds geven wat ze willen. Aan de andere kant is hij de getalenteerde zakenman achter Fat Wreck Records. Wat betreft nieuwe muziek van NOFX was Double Album geen spectaculair afscheid, hoewel het album wel een prima reden was om veertig steden voor de laatste keer te verblijden met twee aparte shows. Het feit dat er weer een nieuwe single is, geeft ons hoop dat NOFX er iets speciaals van gaat maken.

Zeker na zo’n wispelturige carrière als die van NOFX kan het geen kwaad om een retrospectief standpunt in te nemen. Laat nu net dat zijn wat “I’m a Rat” is. Excuses worden aangeboden en qua riffs wordt er nauwlettend afgekeken van de melodische emopunk van begin jaren 2000. Nu dat die sound terug in de mode is, klinken de LA-punkers daardoor opnieuw fris en relevant. Dat Mike en co in een slachtofferrol kruipen, getuigt daarentegen van een bepaalde maturiteit waarom ze het langzaamaan voor bekeken houden. Punk en volwassen zijn, zijn als vuur versus water en daar is geen veiligheidsspeld tussen te krijgen.

NOFX neemt afscheid van het Belgische en Nederlandse publiek op 18 en 19 mei op het Ketelhuisplein in Eindhoven. Elke avond zullen er drie albums integraal worden gespeeld, vergezeld van supportacts die door de band zelf zijn uitgenodigd.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 3): Wissel van de wacht

De tijd vliegt als je je amuseert en voor we het goed en wel beseften, waren we al aanbeland op dag drie…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air vervolledigt zijn line-up met onder andere Fleddy Melculy

Er lijkt een einde te komen aan de eindeloze stroom van nieuwe namen voor het Nederlandse festival Jera on Air. De afgelopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.