Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ego Kill Talent – “We Move As One”

Ego Kill Talent is weer op volle snelheid. Na enkele stille jaren kwam de groep eind vorig jaar sterk terug met de ep Call Us by Her Name, waardoor er weer een grote spotlight op ‘Brazilië’s grootste gitarenexport sinds Sepultura’ stond. Dit viel ook Ubisoft op, die met Six Invitational 2024, het grootste e-sportstoernooi van het computerspel Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, richting Brazilië trok en de voorbije weken neerstreek in São Paulo. Bij zo’n groot evenement hoort natuurlijk ook een soundtrack, waarna Ego Kill Talent een belletje kreeg en zich moest melden bij de organisatoren. Dat liet de band zich natuurlijk geen twee keer zeggen en greep de kans met twee handen aan, waarna “We Move As One” het levenslicht zag.

Hoewel Ego Kill Talent door het wegvallen van Jean Dolabella tegenwoordig door het leven gaat als een kwartet, is de sound qua kracht zeker niet afgenomen. “We Move As One” blaast namelijk sterk doorheen de speakers. De track volgt redelijk het pad dat de groep op hun recenste ep is ingeslagen, maar weet op momenten toch krachtig naar voren te komen wanneer zangeres Emmily Barreto haar stembanden losgooit en de vocalen een ruwer randje geeft. Gelukkig hoeft de band het klusje niet alleen te klaren en komt Don Bronco’s frontman Rob Damiani de groep op vocaal gebied ondersteunen, terwijl Andreas Kisser, gitarist van landgenoot Sepultura, mag opdraven om zijn gitaarsnaren te laten spreken voor een heerlijke solo. Had ieder evenement maar zo’n soundtrack zoals deze, want “We Move As One” is een werkelijke knaltrack!

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Ego Kill Talent – Call Us by Her Name (★★★): Talent overwint het nog altijd van het egoïsme

Als we een duik in de geschiedenis nemen, zien we dat het al vaker dan eens is voorgekomen dat bands, na het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Ego Kill Talent - "Call Us By Her Name" & "Finding Freedom"

Metallica, System of a Down, Queens of the Stone Age, Foo Fighters… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het lijstje…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #20

Er verschijnen doorheen het jaar zoveel albums dat het heel moeilijk is om alles een volledige recensie te geven. Daarom vonden we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.