Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blu DeTiger – “Kiss”

© CPU – Peter Verstraeten

De New Yorkse zangeres Blu DeTiger wapent zich op het podium met haar basgitaar en heeft in het verleden al vaak getoond dat ze gezwind met haar vingers voor ontzettend groovy baslijnen kan zorgen. Nadat ze op TikTok tijdens de lockdown de aandacht trok en miljoenen volgers verzamelde, werkte ze samen met grote sterren als Olivia Rodrigo en Bleachers, maar bracht zelf ook veel muziek uit. Zo wist ze onder andere met “Vintage” en “Figure It Out” bescheiden hitjes te scoren en stond ze in 2022 op het podium van Les Nuits in Brussel. Dit jaar heeft ze nog meer goed nieuws, want haar langverwachte debuutalbum komt binnen enkele weken uit.

In aanloop van haar nieuwe album kregen we al de singles “Cut Me Down” met de Australische Mallrat en het swingende “Dangerous Game”. Het nieuwe “Kiss” voegt zich nu aan dat rijtje en ook deze keer staat de basgitaar centraal in het zomerse popdeuntje. Daarbij lijkt de focus vooral op de sfeerschepping in de strofes te liggen, want het refrein blijft bij de eerste luisterbeurten nog niet meteen hangen en de bewerkte stem vormt soms een iets te groot contrast met de warme productie. We missen in “Kiss” de Blu DeTiger waar we twee jaar geleden instant fan van werden, al blijven we benieuwd hoe de single het zal doen in de context van het album.

Op 29 maart brengt Blu DeTiger haar debuutalbum All I Ever Want Is Everything uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1859 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ace Frehley – 10,000 Volts (★★½): Te hooggespannen verwachtingen

Is Ace Frehley, de originele Space Man van KISS, de ultieme rock-‘n-roller? Eind 1972 deed hij auditie bij Paul Stanley, Gene Simmons…
InstagramLiveRecensies

Kiss @ Paleis 12: Bloedhete afscheidskus

Op onze redactie werd een tijdje geleden een vreugdevuur ontstoken, want onze wens dat Kiss na het fenomenale afscheidsconcert van vorig jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Reaper - "Fog Machine"

Begin oktober kondigde White Reaper uit Louisville, Kentucky hun vijfde album Asking For A Ride aan. Die aankondiging van het powerpop kwintet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.