Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Reaper – “Fog Machine”

© Jimmy Fontaine

Begin oktober kondigde White Reaper uit Louisville, Kentucky hun vijfde album Asking For A Ride aan. Die aankondiging van het powerpop kwintet ging, zoals dat meestal gaat, gepaard met de release van een eerste single “Pages”. Dat nummer maakte duidelijk dat de band nog steeds uit hetzelfde vrolijke met distortion gitaren gevulde vaatje tapt. Wie hen deze zomer aan het werk zag op Pukkelpop werd getrakteerd op een strakke set. Laat dat ook de indruk zijn die White Reaper nalaat op “Fog Machine”

Waar “Pages” nog dicht tegen Weezer aanschurkte, trekt “Fog Machine” volop de kaart van de glamrock. De riff lijkt wel weggelopen uit “Detroit Rock City” van KISS. Later in de song gooien ze er ook nog een lekkere Van Halen-achtige solo bovenop zodat we ons echt wel midden in de jaren tachtig wanen. Toch slagen ze erin het nummer te dompelen in hun eigen saus zodat het heel hedendaags en fris klinkt. Het uptempo lied bevat hooks in overvloed plus wat serieuze shredding, waardoor een ideale balans wordt gevonden tussen poptoegankelijkheid en rockende overgave.

Volgens zanger-gitarist Tony Esposito zat het nummer al een tijdje in hun achterzak maar geraakten ze er niet aan uit om de juiste arrangementen te vinden. Net voor ze de studio in trokken hebben ze de tijd genomen om het voor elkaar te krijgen en nu is het hun favoriete single om live te spelen. Wij zijn alvast aanwezig de volgende keer dat ze ons landje bezoeken.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Reaper - "Pink Slip"

White Reaper, de garagepunkrockers uit Louisville, Kentucky maken zich klaar om eind deze maand de vierde langspeler Asking for a Ride op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Editors - "Vibe"

Nog geen drie weken geleden stond Editors nog op het gloednieuwe festival HEAR HEAR!. De nieuwe nummers werden er door het publiek…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Editors - "Kiss"

Het ziet er tegenwoordig naar uit dat de passionele liefde tussen Editors en de Lage Landen stilletjes aan uitdooft, maar dat betekent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.