Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oproer – “Dreamer On A Leash”

© CPU – Lennert Nuyttens

Als Oproer hun 2023 zou moeten omschrijven, dan zijn we er zeker van dat het woord ‘episch’ zal vallen. Ze brachten hun uiterst strakke debuutalbum We’re All Late Tonight  uit en hadden het voorrecht om voor een uitverkochte Ballroom in de AB te spelen, waar maar liefst vier overvolle bussen uit Aalst voor werden ingezet. Geliefd bij hun eigen volk en daarbuiten, met andere woorden. De mannen van Oproer moeten hebben besloten om het gaspedaal ingedrukt te houden, want slechts vier maanden na de release van hun album komen ze alweer met nieuwe muziek. “Dreamer On A Leash” is de eerste voorbode van het volgende hoofdstuk.

Wat is tijd eigenlijk? Laten we gewoon dromen, maar tegelijkertijd zitten we vast aan de maatschappij waarin we functioneren. Laat alles los en neem het niet te zwaar. Dat is zo’n beetje de boodschap van hun nieuwste single. “Dreamers On A Leash” bouwt mooi voort op hun debuutalbum en bevat alle elementen die we inmiddels gewend zijn van de jongens uit Aalst. Leuke synths, funky gitaarlijntjes en gesproken woord strofes van Dries van der Schueren nemen ons mee in een eighties vibe, waarbij we niets liever willen dan met hen meedromen. Vergeet vooral de vrolijke ‘oe-oehs’ niet, die het geheel kenmerkend maken voor Oproer, en de beatjes die ervoor zorgen dat we zorgeloos met een fris drankje in de hand willen dansen. We waren zeker ook grote fan van de stevige en strakke sounds op “Geez“, maar deze nieuwste single doet ons even hard uitkijken naar wat Oproer nog in petto heeft voor ons.

Oproer tourt aanstaande periode doorheen de Lage Landen met onder andere passages in De Zwerver in Leffinge op 3 maart en 19 maart in Het Depot in Leuven. Voor de rest van de tourdata verwijzen we graag naar hun website.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

150 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
LiveRecensies

Oproer @ Nieuwe Nor: Nog lang niet genoeg gehoord

Vlaamse bands zijn in goede handen in het Nederlandse Heerlen, zoveel moge duidelijk zijn. De voorbije maanden schitterden onder andere Warhaus, Crouch…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2023

2023 was alweer goed gevuld met nieuwe muziek. Niet alleen internationale kleppers deden onze harten sneller slaan, maar ook op Belgische bodem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.