Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dad Magic – “Ego”

© Nathan Dobbelaerem

Het gaat onze ‘Grote Beren van Morgen‘ op dit moment prima voor de wind. Zo bracht MAVEE haar tweede ep Out of Time, mocht Lézard We Are Open openen en werd de achttienjarige wervelwind ise zelfs uitgeroepen tot een van de winnaars van De Nieuwe Lichting. Waar deze talenten stuk voor stuk het jaar al op volle kracht waren begonnen, was Grote Beer Dad Magic tot op heden nog altijd in winterslaap. Tot nu dus, want na een goede winterrust is het Gentse gezelschap terug met “Ego”.

Dat Dad Magic er wel een handje van heeft om meteen vol energie de muziek in te vliegen, bewees het vorig jaar op “Bad Soup” en “Absurd Beast” al. Ook op “Ego” doet de band dit, waardoor we meteen de dwang voelen om een moshpit in onze woonkamer te starten. Ondanks dat de groep een groot geweld op ons los laat, weet het melodisch nog altijd sterk in zijn schoenen te staan en denderen de gitaartonen heerlijk in onze gehoorschelpen. De rauwe stem van frontman Sven Aerts geeft het nummer net dat schurende randje en maakt het lied volledig af. Laten we hopen dat de kinderen in veiligheid zijn gebracht, want papa heeft zojuist met “Ego” nog eens flink de moshpit aangetrapt.

De touragenda van Dad Magic begint langzaam vol te lopen. Zo staat de band 23 februari samen met CAMPUS in de Kavka Oudaan, speelt het met Stay Idle een uitverkochte show in de WERF en mag ze aankomende zomer aantreden op Ieper Hardcore Fest.

Facebook / InstagramX / VI.BE

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
MuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen Dad Magic, Lintworm en The Muttons

Heb je tussen alle festivals door nog wat plaats in je agenda voor komende zomer? Dan hebben we goed nieuws, want we…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2024: Dad Magic

Het ontdekken van nieuwe muziek zit in het DNA van Dansende Beren en zorgt ervoor dat we bijna dagelijks nieuwe artiesten uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Dad Magic - "Bad Soup" & "Absurd Beast"

In tijden van extreme polarisatie kan het geen kwaad dat iemand ons een moreel kompas doet ontwikkelen. Dat hardcore nog steeds springlevend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.