AlbumsRecensies

MAVEE – Out of Time (★★★½): Geen haast nodig

2024 is een dikke maand bezig en stilletjes aan kruipen onze nieuwe ‘Grote Beren van Morgen‘ uit hun winterslaap. Ook MAVEE is bij deze klaar voor een volgende stap in haar nog jonge carrière, want de zangeres uit het Brusselse komt nu met tweede ep Out of Time. Opnieuw een mooi juweeltje aan een ketting die met onder meer eindwinst in kansenparcours Sound Track en een doortocht op CORE Festival ondertussen al wel wat mooie glinstertjes heeft. De ondertussen 23-jarige zangeres is bij deze dus klaar voor een volgende stap in haar carrière, want in acht nummers legt ze haar hart op tafel met als gevolg een verhaal van liefde, pijn en verlangen.

MAVEE doet dat doorheen Out of Time op een bedje van zwoele r&b en de wat dromerigere pop. Of om het vrij kort door de bocht te zeggen: een soort versmelting van Rihanna en Jorja Smith. Vergelijken is natuurlijk ook altijd een beetje oneer aandoen en daarom is het des te belangrijker te vermelden dat de Brusselse vooral gewoon haar eigen ding doet. Terwijl de klok wat onheilspellend begint te tikken in de intro, brengt “Look At Us Now” ons in de donkere laidbacksferen die ons te wachten staan. De eigenheid die ze daar nog aan toevoegt, is het feit dat ze het Engels afwisselt met het Frans: extra zwoel.

Meteen ook het begin van een reeks tegenstellingen die binnen Out of Time een eigen leven beginnen leiden. Des te donkerder de muziek klinkt, des te betoverender MAVEE’s stem boven het geheel uittorent. Die stem is dan ook zo goed als altijd een verdoken hoofdinstrument, daar ze in “I Know” zonder je het goed en wel beseft een emotioneel zaadje in je gehoorkanalen plant. Zwoel en melancholisch; een combinatie die we in België nog niet al te vaak zo geslaagd voorgeschoteld kregen. Strijkers die weinig verrassend hun intrede doen in “Stringz” om dan van de kaart geveegd te worden door een r&b-beat, een chaotisch twistje in het meeslepende “Fed Up” of de temperatuur die de lucht in gaat in het dromerige “Selfless”… MAVEE kroont zich op haar tweede ep tot de kroonprinses van de coole tegenstellingen.

MAVEE’s tweede ep blijft muzikaal binnen de zwoelere r&b-sferen, maar de zangeres durft daarin wel buiten de lijntjes kleuren. Dat zorgt er, in combinatie met de interessante tegenstellingen, voor dat het doorheen Out of Time nooit eentonig wordt. Het jaar begint met andere woorden mooi voor onze ‘Grote Beer van Morgen’, want deze kortspeler zou zomaar eens het begin van een stroomversnelling in haar carrière kunnen worden. Weinig artiesten in ons land komen met een soortgelijk geluid, laat staan dat het zo interessant klinkt. Logischerwijs zien we MAVEE de komende maanden dus op talrijke podia om dit verhaal live nog wat meer tot leven te laten komen; iets wat ongetwijfeld nog voor een ervaring van een hoger niveau zou kunnen zorgen.

Facebook / Instagram

Ontdek “I Know”, ons favoriete nummer van Out of Time, in onze Plaatje van de Plaat-playlist op Spotify.

2048 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oriana Ikomo & Mavee - "DIVINE NRG"

Oriana Ikomo laat haar warme stem glijden over een mix van neo-soul, jazz en r&b. Haar eerlijke en zachte muziek kwam tot…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2024: MAVEE

Het ontdekken van nieuwe muziek zit in het DNA van Dansende Beren en zorgt ervoor dat we bijna dagelijks nieuwe artiesten uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MAVEE - "I Wish"

Het is bijna drie jaar geleden dat de Brusselse zangeres MAVEE omgedoopt werd tot laureate van Sound Track. Een sterke start van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.