Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “When The Laughter Stops” (feat. Katy J Pearson)

© CPU – Mathias Verschueren

Yard Act is zo’n band die het heeft. Wat dat juist inhoudt, weten we niet, maar Yard Act heeft het dus. Hun eerste langspeler The Overload werd terecht overal bewierookt en in de bovenste lade gelegd. De Britse band heeft in 2023 en 2024 al meerdere singles gelost om de fans voor te bereiden op de nieuwe langspeler die binnenkort uitkomt. Het viertal groeit gestaag en wordt beter naarmate de tweede langspeler zich aandient. Luister zeker eens naar de vorige singles “Dream Job“, “Petroleum” en “We Make Hits“!

Op de nieuwe single “Where The Laughter Stops” doet Yard Act opnieuw waar het heel goed in is, namelijk een keigoede song fabriceren die je keer op keer opnieuw wilt afspelen. Een simpele baslijn als ruggengraat, een ongecompliceerd drumritme en enkele gitaarnoten op de achtergrond en Yard Act breit er een nieuwe coole song van. De meeste bands komen hier niet zomaar mee weg, maar de Britten hadden blijkbaar de geniale ingeving om het refrein te laten dragen door Katy J. Pearson. De samenzang tussen Pearson en zanger James Smith is echt klasse en duwt de song naar een (nog) hoger niveau. De song gaat over teleurstelling. Stel dat je eindelijk, na eindeloos ploeteren, een rol krijgt aangeboden in een film, en je bent de hysterie nabij na het goede nieuws. Stel je daarna voor dat je rol die van het slachtoffer is dat linea recta wordt neergeknald. Tja, dan stop je inderdaad wel met lachen.

Where’s My Utopia? gaat begin maart de ether in. Op donderdag 25 april komt de band het nieuwe album voorstellen op het podium van Paradiso in Amsterdam. Voor de Belgische fans is er op zondag 28 april het vooruitzicht om Yard Act te zien op Les Nuits Botanique.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yard Act - Where's My Utopia? (★★★★): Waar postpunk zijn grens bereikt, begint Yard Act

In een muzikaal spectrum dat overloopt van postpunk nieuwkomers die één voor één op de FM-golven surfen, weet Yard Act zich te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "We Make Hits"

Al van bij de eerste single uit het tweede album van Yard Act werd het duidelijk dat ze meer dan waarschijnlijk op…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.