Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “Dream Job”

© CPU – Mathias Verschueren

Het exuberante “The Trench Coat Museum” klonk eerder dit jaar alsof Yard Act zijn fans iets wou geven om ze even zoet te houden, maar gelukkig bleek dat nu enkel een voorbode te zijn van nog veel meer nieuw materiaal. De sound van de band mag dan nog steeds redelijk simpel en met een vette knipoog naar de originelen zijn, toch zorgen de speelsheid en inventiviteit van het viertal er steeds weer voor dat ze een ongenaakbare publieksfavoriet onder de fans van het genre zijn. Dat het gloednieuwe Where’s My Utopia? binnenkort in de rekken zal liggen, werd dus met andere woorden onder luid gejoel onthaald.

The Overload, het debuutalbum van de Britten, klonk op veel vlakken nog redelijk rudimentair. Zowel aan de volheid van de klank als aan de productie was het duidelijk merkbaar dat de band toen nog wat groen achter de oren was. Dat gevoel is op “Dream Job” volledig verdwenen. De single klinkt (muzikaal dan toch) namelijk zeer vol en vrolijk en is bijgevolg wat minder vuil en veel toegankelijker dan die debuutplaat. Dansbaarheid leek met andere woorden prioriteit nummer één geweest te zijn voor de nieuwe single (en plaat?). Niet dat dat erg is, want het eindresultaat is misschien wel het aanstekelijkste stukje muziek dat Yard Act ooit de wereld in stuurde. De cynische commentaren die James Smith intussen bij mekaar brabbelt, maken “Dream Job” bovendien alleen maar beter.

Where’s My Utopia?het tweede album van de band, zal beschikbaar zijn vanaf 1 maart.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

164 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe naam en een reeks wijzigingen op de affiche van Rock Werchter 2024

Met nog exact een maand te gaan kan het aftellen naar Rock Werchter 2024 nu echt beginnen. De affiche werd enkele weken…
AlbumsRecensies

DAMMIT - For Another Realm (★★★½): Volle gas vooruit

Postpunk beleeft nieuwe hoogdagen. Het afgelopen decennium schoten de nieuwe bands als paddestoelen tijdens een natte oktobermaand uit de grond, al moesten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fold Paper - "Nothing To Report"

Met de doorbraken van bands als black midi en Squid, was het geen verrassing dat heel wat nieuwe bands zouden meesurfen op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.