Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “Petroleum”

© CPU – Mathias Verschueren

Een naam die steeds meer resoneert in de alternatieve muziekscène is ongetwijfeld Yard Act. Als we de recente singles van dit jaar als leidraad nemen, en het is duidelijk dat we dat moeten doen, gaat Yard Act een serieuze sprong voorwaarts maken op zijn tweede album. Na het uitbrengen van de prikkelende singles “Dream Job” en “The Trenchcoat Museum” deelt het viertal uit Leeds nu “Petroleum”. Ook hier toont de band een onmiskenbare groei.

“Petroleum” markeert een terugkeer naar het geluid van hun debuutalbum The Overload, zij het met een sprankelende twist. De track ademt een onweerstaanbare energie uit, voortgestuwd door een indrukwekkende, pakkende baslijn die naast de doffe dreun van de elektronisch versterkte drums de ruggengraat van het nummer vormt. Yard Act slaagt erin om de muzikale finesse van hun eerdere werk te behouden, terwijl ze een extra laag diepte toevoegen aan “Petroleum”.

Terwijl Yard Act hun muzikale evolutie voortzet, kondigt ze met trots aan dat hun aanstaande album, Where’s My Utopia?, op 3 maart zal verschijnen via Republic Records. Voor de Nederlandse en Belgische fans is er goed nieuws, aangezien de band live te bewonderen zal zijn. Op donderdag 25 april betreedt ze het podium van Paradiso Main Hall in Amsterdam, gevolgd door een show op vrijdag 26 april in Doornroosje te Nijmegen. Voor de Belgische aanhang is er op zondag 28 april de kans om Yard Act te zien schitteren in Les Nuits Botanique te Brussel.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Yard Act @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): Veel show, evenveel inhoud

Daar is de lente, daar is de zon. Het voorseizoen van de festivals wordt jaarlijks op gang getrapt door Les Nuits Botanique…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yard Act - Where's My Utopia? (★★★★): Waar postpunk zijn grens bereikt, begint Yard Act

In een muzikaal spectrum dat overloopt van postpunk nieuwkomers die één voor één op de FM-golven surfen, weet Yard Act zich te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "When The Laughter Stops" (feat. Katy J Pearson)

Yard Act is zo’n band die het heeft. Wat dat juist inhoudt, weten we niet, maar Yard Act heeft het dus. Hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.