Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “We Make Hits”

© CPU – Mathias Verschueren

Al van bij de eerste single uit het tweede album van Yard Act werd het duidelijk dat ze meer dan waarschijnlijk op en over de debuutplaat zouden gaan, geheel te danken aan de sound die heel wat toffe nieuwe elementen had gekregen. Zowel “Dream Job” als “Petroleum” klonken eclectischer, aanstekelijker en volwassener dan het meeste dat The Overload te bieden had. Niet dat de band zichzelf echt heruitgevonden heeft, maar de oerdegelijke kern die er enkele jaren geleden al stond, heeft simpelweg een nog veel betere invulling gekregen. Echt verrassend is het dus niet dat “We Make Hits” dat nog maar eens bevestigt.

De ruimte voor wat experimentatie werpt namelijk ook op deze single opnieuw zijn vruchten af. De vervormde backing vocal geeft al meteen een ietwat bevreemdend kantje aan “We Make Hits”, wat alleen maar verder wordt gedreven door een blazer die ergens in de achtergrond schuilt en enkele gekke effectjes. Dat zal allemaal wel, denk je dan, maar de basis van het nummer is ook opnieuw meer dan prima. Naar goede gewoonte bevat het nummer een ongezonde dosis groove en haalt frontman James Smith zowel op vlak van vocals als lyrics stilaan het beste uit zichzelf. Die songtitel is met andere woorden allesbehalve gelogen.

Where’s My Utopia? ligt in de rekken vanaf 3 maart. Op donderdag 25 april komt de band dat voorstellen op het podium van Paradiso Main Hall in Amsterdam, gevolgd door een show op vrijdag 26 april in Doornroosje te Nijmegen. Voor de Belgische aanhang is er op zondag 28 april de kans om Yard Act te zien op Les Nuits Botanique te Brussel samen met Folly Group.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

156 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

METZ - Up On Gravity Hill (★★★½): Sanguinische, maar georganiseerde chaos

In het hart van Ottawa vormde zich in 2007 de band METZ. Die bestond toen uit zanger-gitarist Alex Edkins en Hayden Menzies,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jools - "97%"

Jools wierp zich in 2020 op als een van de beloftes onder gitaarbands, maar verdween dan even plotseling quasi van de aardbol….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yard Act - Where's My Utopia? (★★★★): Waar postpunk zijn grens bereikt, begint Yard Act

In een muzikaal spectrum dat overloopt van postpunk nieuwkomers die één voor één op de FM-golven surfen, weet Yard Act zich te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.