FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Arsenal, Millionaire, Channel Zero en meer voor Rock Olmen!

© CPU – Jan Van Hecke

Nadat Rock Olmen editie 2022 en 2023 volledig deed uitverkopen, kunnen we ons moeilijk inbeelden dat voor editie 2024 niet net hetzelfde zal gebeuren; het kleinschalige festival strikt namen van formaat voor komende zomer. De mannen van Arsenal komen hun uitstekende livereputatie verdedigen in de Balense deelgemeente. Met Levellers heeft de organisatie ook een internationale headliner te pakken. Franky De Smet Van Damme zal met zijn Channel Zero alles aan gort proberen schreeuwen en ook onze Noorderburen sturen met John Coffey hun afgevaardigde uit om alles plat te spelen. Met Millionaire prijkt er nog een andere klepper bovenaan de affiche.

De boekingen voor Grote Beer Van Morgen ise blijven binnenstromen, want ook op Rock Olmen is ze van de partij. De dames van BLUAI worden eveneens op het toneel verwacht. Met Egyptian Blue wordt er een streepje Britse postpunk voorzien. De gitaar is traditiegetrouw goed vertegenwoordigd op het festival, door onder meer RHEA, Black Leather Jacket, The Guru Guru, STEVE, Barno Koevoet & The Duijmschpijkers, Boskat en Mind Rays. Met Campus en Cornflames zullen er nog twee comeback-emocorebands op de weide staan. En ook The Hickey Underworld lijkt de smaak te pakken na hun comeback van vorig jaar. De openers van de beide dagen zijn op hun beurt Stay Idle en DAMMIT. Op vrijdagavond stuurt Jeroen Delodder iedereen dansend de nacht in.

Hiermee lost de organisatie het gros van de namen, al beweert ze nog een topper achterwege te houden, alsook de afsluitende dj op zaterdag. Net als vorig jaar zal het festival voorzien zijn van een dj-stage, in een nieuw en groter jasje weliswaar. Ook die namen houden ze nog even voor zichzelf.

De precieze dagindeling en tickets vind je hier. Rock Olmen vindt plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 juli.

66 posts

About author
Vrienden noemen me 'Boh'
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 9): Onvergankelijke glorie

Op de voorlaatste dag van de Lokerse Feesten kijken we doorgaans al even in de achteruitkijkspiegel. Het was een editie waarbij de…
InstagramLiveRecensies

Suikerrock 2023 (Festivaldag 2): Plonzen in de regen

Dat het Tiense stadsfestival Suikerrock ooit op de rand van de afschaffing stond, zou niemand vandaag nog kunnen denken wanneer je het…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2023 (Festivaldag 1): Perfecte opbouw zonder échte ontploffing

Wie vorig jaar aanwezig was, weet dat Rock Olmen een gezellig buurtfestival is, maar dan wel één dat heel erg ‘rock on’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.