Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single mercury – “Woolgathering”

© Luke Rogers

Wie in de laatste weken naar de Fresh Finds-afspeellijst van Spotify heeft zitten luisteren, zal wellicht al kennis gemaakt hebben met mercury. Het project van de uit Nashville komende Maddie Kerr bestaat nochtans al een tijdje en trok twee jaar geleden zelfs mee op tour met The Backseat Lovers. Toch duurde het even vooraleer mercury met een eerste release op de proppen kwam. Ondertussen zijn we drie nummers ver en wordt er voorzichtig uitgekeken naar een eerste volwaardig project. Dat uitkijken wordt dankzij de nieuwe parel “Woolgathering” nog net iets groter.

Met single “Trying” sloeg mercury eind oktober een nieuwe weg in na in het begin toch wat zoekende te zijn geweest naar een eigen muzikale identiteit. Die identiteit hebben ze inmiddels gevonden en die klinkt op “Woolgathering” wederom veelbelovend. Soundgewijs ligt de band wat in een eenzelfde straatje als Squirrel Flower, Wolf Alice en Wednesday, maar dan uiteraard met nog wat andere invalshoeken die “Woolgathering” tot een beklijvend geheel maken. De stem van Maddie Kerr speelt daarin een onmiskenbare rol die doordrenkt is in een weemoedige sfeer. Ten slotte haalt het drietal nog een strakke ‘tour de force’ boven en breekt “Woolgathering” finaal dus helemaal open.

Instagram / TikTok / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1983 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steve Lacy - "Mercury"

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat Steve Lacy een grote indruk wist te maken op ons met zijn debuutalbum, Apollo XXI….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Bones"

De meningen over Imagine Dragons zijn op zijn zachtst gezegd verdeeld. De band uit Las Vegas wordt door heel wat mensen neergezet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Teen Creeps - "Mercury"

Teen Creeps is het Belgische indierock/punk-trio uit Gent. Na een geslaagde show op We Are Open, komt het trio nu met hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.