Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Teen Creeps – “Mercury”

Teen Creeps is het Belgische indierock/punk-trio uit Gent. Na een geslaagde show op We Are Open, komt het trio nu met hun debuutalbum Birthmarks, dat zal uitkomen bij PIAS. “Mercury” is de tweede single voor dat album en zal de opvolger zijn van “Sidenote”, dat ongeveer een maand geleden uitkwam. Eerder konden we al genieten van hun EP, dat bestaat uit vijf indierock-nummers. De twee singles van Birthmarks overtreffen die EP nu al in kwaliteit.

De nieuwe single gaat verder in de lijn van de eerste. Het nummer opent met strakke drums en een smerige baslijn. Iets later vallen de vocals in, maar die smelten helemaal weg in het geheel van gitaren en drums. Het wordt een strijd tussen de twee waarin de stem van frontzanger Bert het zal verliezen van de instrumentatie. Daarna kan je jezelf helemaal laten verdwijnen in een muzikaal slot waarin de drums gedurende de hele tijd praktisch repetitief zijn. Dit zorgt voor een broeiend en intens einde. Wat een sterke single, als het Birthmarks dit tempo kan doortrekken, kan Teen Creeps wel eens één van de bepalende groepen worden in de Belgische gitaarwereld!

De band valt binnekort te bewonderen in de AB (26 april).

Bandcamp / Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Teen Creeps: 'Over het algemeen wordt er minder geroepen'

Het Gentse Teen Creeps steekt de gitaarmuziek van de jaren negentig in een nieuw jasje en vulde met debuut Birthmarks menig jeugdhuis…
AlbumsRecensies

Teen Creeps – Forever (★★★★): Nog altijd jaren negentig, nog altijd goed

Het Gentse Teen Creeps deed er eventjes over om op gang te komen. Debuutrelease EP uit 2014 kwam in eigen beheer uit;…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.