Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Teen Creeps – “Mercury”

Teen Creeps is het Belgische indierock/punk-trio uit Gent. Na een geslaagde show op We Are Open, komt het trio nu met hun debuutalbum Birthmarks, dat zal uitkomen bij PIAS. “Mercury” is de tweede single voor dat album en zal de opvolger zijn van “Sidenote”, dat ongeveer een maand geleden uitkwam. Eerder konden we al genieten van hun EP, dat bestaat uit vijf indierock-nummers. De twee singles van Birthmarks overtreffen die EP nu al in kwaliteit.

De nieuwe single gaat verder in de lijn van de eerste. Het nummer opent met strakke drums en een smerige baslijn. Iets later vallen de vocals in, maar die smelten helemaal weg in het geheel van gitaren en drums. Het wordt een strijd tussen de twee waarin de stem van frontzanger Bert het zal verliezen van de instrumentatie. Daarna kan je jezelf helemaal laten verdwijnen in een muzikaal slot waarin de drums gedurende de hele tijd praktisch repetitief zijn. Dit zorgt voor een broeiend en intens einde. Wat een sterke single, als het Birthmarks dit tempo kan doortrekken, kan Teen Creeps wel eens één van de bepalende groepen worden in de Belgische gitaarwereld!

De band valt binnekort te bewonderen in de AB (26 april).

Bandcamp / Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single mercury - "Woolgathering"

Wie in de laatste weken naar de Fresh Finds-afspeellijst van Spotify heeft zitten luisteren, zal wellicht al kennis gemaakt hebben met mercury….
InstagramLiveRecensies

BLUAI @ Trix (Bar): Verrassend veelzijdig

En de MIA voor doorbraak van het jaar gaat naar… BLUAI droomt al van een wit beeldje op haar schouw, daar zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steve Lacy - "Mercury"

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat Steve Lacy een grote indruk wist te maken op ons met zijn debuutalbum, Apollo XXI….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.