Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steve Lacy – “Mercury”

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat Steve Lacy een grote indruk wist te maken op ons met zijn debuutalbum, Apollo XXI. In de tijd die daarna volgde, was het gelukkig voor fans niet volledig stil rondom de Amerikaan. Zo bracht hij in 2020 het prima compilatiealbum The Lo-Fis uit en verscheen hij op wat tracks van anderen, zoals op “Whisper (Want My Luv)” van The Internet-collega Patrick Paige II en “Live Without Your Love” van Love Regenerator, die beter bekend staat als simpelweg Calvin Harris. Volledig verdwenen was het 24-jarige talent gelukkig dus niet, maar nieuwe solomuziek bleef helaas uit. Tot nu dan, want Steve Lacy is weer helemaal terug met een nieuwe single genaamd “Mercury”.

We vroegen ons stiekem een beetje af of Steve Lacy de magie van zijn debuut opnieuw zou kunnen creëren, maar na het horen van “Mercury” maken we ons geen zorgen meer. Het lied is een eerlijke reflectie op Steves rol in een relatiebreuk, waarin hij verklaringen zoekt in de astrologie en de slechte band met zijn vader. Zoals we van hem gewoon zijn, doet hij dit op een zeer intrigerende wijze door allerlei stijlen en genres met elkaar te combineren. “Mercury” is een tropische cocktail van Braziliaanse bossanova, funkmuziek uit de jaren ’70 en hedendaagse pop en r&b. Een ambitieuze mix, maar een ontzettend geslaagde die ons meteen transporteert naar een zwoele zomeravond op een tropisch strand ergens ver weg. Van “Mercury” zullen wij deze zomer geen genoeg krijgen!

“Mercury” zal verschijnen op het tweede studioalbum van Steve Lacy, Gemini Rights. Deze zal ergens deze zomer verschijnen, maar wanneer precies is nog onbekend.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

262 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single mercury - "Woolgathering"

Wie in de laatste weken naar de Fresh Finds-afspeellijst van Spotify heeft zitten luisteren, zal wellicht al kennis gemaakt hebben met mercury….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.