Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steve Lacy – “Mercury”

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat Steve Lacy een grote indruk wist te maken op ons met zijn debuutalbum, Apollo XXI. In de tijd die daarna volgde, was het gelukkig voor fans niet volledig stil rondom de Amerikaan. Zo bracht hij in 2020 het prima compilatiealbum The Lo-Fis uit en verscheen hij op wat tracks van anderen, zoals op “Whisper (Want My Luv)” van The Internet-collega Patrick Paige II en “Live Without Your Love” van Love Regenerator, die beter bekend staat als simpelweg Calvin Harris. Volledig verdwenen was het 24-jarige talent gelukkig dus niet, maar nieuwe solomuziek bleef helaas uit. Tot nu dan, want Steve Lacy is weer helemaal terug met een nieuwe single genaamd “Mercury”.

We vroegen ons stiekem een beetje af of Steve Lacy de magie van zijn debuut opnieuw zou kunnen creëren, maar na het horen van “Mercury” maken we ons geen zorgen meer. Het lied is een eerlijke reflectie op Steves rol in een relatiebreuk, waarin hij verklaringen zoekt in de astrologie en de slechte band met zijn vader. Zoals we van hem gewoon zijn, doet hij dit op een zeer intrigerende wijze door allerlei stijlen en genres met elkaar te combineren. “Mercury” is een tropische cocktail van Braziliaanse bossanova, funkmuziek uit de jaren ’70 en hedendaagse pop en r&b. Een ambitieuze mix, maar een ontzettend geslaagde die ons meteen transporteert naar een zwoele zomeravond op een tropisch strand ergens ver weg. Van “Mercury” zullen wij deze zomer geen genoeg krijgen!

“Mercury” zal verschijnen op het tweede studioalbum van Steve Lacy, Gemini Rights. Deze zal ergens deze zomer verschijnen, maar wanneer precies is nog onbekend.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

232 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Limp Bizkit, girl in red, Bazart en meer naar Pukkelpop!

Pukkelpop dacht dit jaar: ‘we zullen het eens omgekeerd doen.’ Meer dan eens gebeurt het dat festivals beetje bij beetje namen bekend…
AlbumsRecensies

Fousheé - softCORE (★★★): Ergens aan het oppervlak

Of je nu voorstander bent van TikTok of niet, één ding is zeker: het videoplatform heeft de afgelopen jaren ferm zijn stempel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.