Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons – “Bones”

© CPU – Ymke Dirikx

De meningen over Imagine Dragons zijn op zijn zachtst gezegd verdeeld. De band uit Las Vegas wordt door heel wat mensen neergezet als de meest gehate rockband ter wereld (sorry Nickelback), maar tegelijk geniet de groep wel een grote populariteit bij het commerciële publiek. En dat commercieel publiek zorgt ervoor dat de band hit na hit blijft scoren en momenteel op een uitgebreide wereldtour langs de grootste arena’s, stadions en festivals kan trekken. Het succes geeft hen met andere woorden gelijk en met “Enemy” hebben ze momenteel alweer een grote hit te pakken die op de MNM’s van deze wereld grijsgedraaid wordt. Vorig jaar loste de band het eerste deel van het album Mercury en daar lijkt dankzij de gloednieuwe single “Bones” binnenkort een tweede deel aan te komen.

Wereldschokkend is “Bones” verre van, maar een meer dan degelijk popnummer is de eerste single van het nieuwe album zeker wel. Het is opgebouwd rond een erg catchy refrein dat zo snel blijft hangen dat het voor de rest van de dag door je hoofd blijft spoken. De gitaren liet de band voor “Bones” grotendeels achterwege, al hoor je ze in de achtergrond in vervormde vorm wel kleine accenten zetten die het nummer toch nog een beperkt rockgehalte bezorgen. In de tekst blijft frontzanger Dan Reynolds misschien wat te oppervlakkig, maar dat kunnen we door de overgave nog door de vingers zien. “Bones” is geen draak van een nummer en zal bij hun fanbase zeker aanslaan, en dat is nu eenmaal het belangrijkste.

Deze zomer kan je Imagine Dragons als headliner aan het werk zien op de uitverkochte editie van Rock Werchter!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2034 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single mercury - "Woolgathering"

Wie in de laatste weken naar de Fresh Finds-afspeellijst van Spotify heeft zitten luisteren, zal wellicht al kennis gemaakt hebben met mercury….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Children of the Sky"

Imagine Dragons wordt binnen het muzieklandschap vaker niet dan wel serieus genomen; iets waar de band overigens zelf voor zorgde door een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.