Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale – “Dead To Me”

© CPU – Jonas Demeulemeester

Terwijl de meeste bands en artiesten het jaar figuurlijk reeds hebben afgesloten, heeft Palaye Royale nog een laatste grote cadeau voor hun fans in petto. De Amerikaanse band uit Las Vegas komt volgende week immers met een nieuwe ep SEXTAPE op de proppen. Afgelopen zomer zagen we het viertal nog de Jupiler Stage van Graspop afbreken met hun meest recente worp Fever Dream onder de arm, een album dat komend jaar een opvolger zou moeten krijgen. Maar eerst is er dus een nieuwe ep die met “Dead To Me” alvast een leuk nummer op de tracklist heeft staan.

Palaye Royale is er niet vies van om het commerciële pad in te slaan, maar toch voelt “Dead To Me” niet als een toegeving naar een breder publiek. Daarvoor schuurt en polariseert “Dead To Me” net iets te veel, en dan vooral op inhoudelijk vlak. Remington Leith snijdt messcherp in zijn eigen huid en heeft het over een relatiebreuk die niet goed verliep en beschrijft zijn gevoel en verlangens op een erg expliciete manier. Dat doet hij op softrockinstrumentatie die in eerste instantie redelijk stereotiep aanvoelt, maar in tweede instantie toch nog wat leuke sprongen maakt. Vooral wanneer Leith met zijn stem iets ruiger te werk gaat, leeft “Dead To Me” op en voel je de emoties er zo uit. De rapstukken in de strofes zijn daarentegen maar een verdeeld succes, maar de boot ingaan doet de band mede door een pakkend einde niet. Palaye Royale maakt met andere woorden een nummer op maat van hun trouwe aanhang, maar blijft zichzelf ook nog steeds vernieuwen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2078 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale - "Ache in my Heart"

Palaye Royale blijft gestaag zieltjes winnen door consequent nieuwe muziek uit te brengen die hun veelzijdige facetten belicht en een sterke livereputatie…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 3): Mee met de wind

Het waaide in het land en ook aan de weide van Werchter gingen de windstoten niet onopgemerkt voorbij. Gelukkig bleek iedereen wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale - "Showbiz"

Palaye Royale blijft zichzelf telkens weer opnieuw heruitvinden. De Canadezen, die inmiddels al enkele jaren Las Vegas als hun thuis beschouwen, hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.