Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT – “Bubblegum Dog”

© CPU – Stijn Verbruggen

Er zijn weinig bands die zowel een commerciële cultstatus hebben als de meerwaardezoeker kunnen pleasen, maar MGMT vond altijd de gulden middenweg. Nummers als “Kids” en “Electric Feel” zijn klassiekers, maar ook “Little Dark Age” of “Me and Michael” zijn pareltjes. Een band die met andere woorden weinig verkeerd kan doen, maar toch liet het duo ons vijf jaar wachten op nieuw materiaal. Nu is er echter eindelijk licht aan het einde van de tunnel, want begin volgend jaar komen Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser met Loss of Life, hun ondertussen al zesde studioalbum waaruit we met “Mother Nature” al een eerste voorsmaakje te horen kregen.

Nu komt daar met “Bubbelgum Dog” een vervolg op, en dat is er meteen ook eentje dat de meer psychedelische kant van het verhaal opzoekt. Met meer dan vier minuten op de teller is er tijd genoeg voor een coole opbouw, met gevolg dat je al snel doorhebt dat er iets om de hoek loert. Een mysterieus synthlijntje, grootsere drums en wat distorted gitaren hinten daar al vrij vroeg naar, maar het is pas halverwege dat de gitaren eindelijk definitief de bovenhand nemen. Met een ietwat bluesy rock-‘n-rolltoets scheurt die het nummer bijna letterlijk doormidden, waarna het tijd is voor een overrompelende apotheose. “Bubblegum Dog” kruipt met andere woorden zowat permanent onder de huid, met hier en daar een indrukwekkende uitspatting. Tegelijk mysterieus als overweldigend, het is iets dat enkel MGMT kan.

Loss of Life verschijnt op 23 februari.

Facebook / Instagram / Twitter / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2042 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

MGMT - Loss Of Life (★★½): Enerverende stijlbreuk

Leerde je MGMT ten tijde van “Kids” kennen en hoop je bij elke volgende plaat op een verzameling vergelijkbare, euforische stampers? In…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT - "Dancing In Babylon" (feat. Christine and the Queens)

Het was tot voor kort alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van MGMT hadden gehoord. Het duo, toch vooral…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.