Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT – “Dancing In Babylon” (feat. Christine and the Queens)

© CPU – Stijn Verbruggen

Het was tot voor kort alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van MGMT hadden gehoord. Het duo, toch vooral nog steeds bekend door het succes van Oracular Spectacular en bijbehorende hits “Kids” en “Electric Feel”, fungeerde na de release van Little Dark Age een beetje in sluimermodus, maar bereidde in de tussentijd ook een grote comeback voor. Die kreeg de laatste weken alsmaar meer vorm, want het gloednieuwe Loss of Life ligt later deze week in de winkelrekken. Met al enkele voorsmaakjes als “Bubblegum Dog” en “Mother Nature” achter de kiezen, hielden Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser nog een verrassing achter de hand: een samenwerking met Christine and the Queens.

Die komt op de valreep nog uit als single en kreeg de titel “Dancing In Babylon”. Het soort mythische mysterie die rond die stad hangt, wordt al snel vertaald in herkenbare MGMT-elektronica. Niets is echter wat het lijkt in deze single, want waar het tempo initieel vrij hoog lijkt te liggen, neemt de band al snel wat gas terug. Mede verantwoordelijk daarvoor is Christine and the Queens, want de stem van de Franse zanger voegt wat extra melancholie aan het nummer toe. Die componenten zorgen uiteindelijk voor een single die langs verschillende invloeden en genres hobbelt, maar daar bij momenten ook wel het midden tussen kan vinden. Toch moet gezegd dat het er ook vaak ietsje te experimenteel, ontoegankelijk en vergezocht aan toe gaat, want zo schakelt “Dancing In Babylon” voor de eindsprint een paar versnellingen hoger, inclusief een tussenstop bij iets new wave-achtig. Eclectisch is dus wel het minste wat je kan zeggen van de nieuwste creatie van MGMT, al past dat woord misschien ook wel het best bij de band tout court.

Loss of Life verschijnt op 23 februari.

Facebook / Instagram / Twitter / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2106 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

MGMT - Loss Of Life (★★½): Enerverende stijlbreuk

Leerde je MGMT ten tijde van “Kids” kennen en hoop je bij elke volgende plaat op een verzameling vergelijkbare, euforische stampers? In…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.