Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT – “Mother Nature”

© CPU – Stijn Verbruggen

De langverwachte comeback van MGMT hing al een tijdje in de lucht na talloze smeekbedes van ongeduldige fans, maar het licht aan het einde van de tunnel is bereikt. De Amerikaanse indieband rond Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser is na een afwezigheid van ruim vijf jaar terug met nieuwe muziek. Nummers als “Electric Feel”, “Kids” en “Little Dark Age” groeiden uit tot kleine indieklassiekers en beïnvloedden heel wat artiesten en bands waaronder zelfs Kanye West. Comebacksingle “Mother Nature” mag ons alvast beginnen warm maken voor het vijfde album Loss of Life dat op 23 februari zal verschijnen.

Wie vreesde dat MGMT in al die jaren zijn eigenzinnigheid zou verliezen, kunnen we alvast geruststellen. “Mother Nature” voelt voor heel wat MGMT fans namelijk als thuiskomen, maar tegelijk verkent de band duidelijk nieuwe horizonten en wegen. De synths van op vorige album Little Dark Age moeten we zelfs bijna volledig missen en dat maakt dat VanWyngarden en Goldwasser op “Mother Nature” vooral inzetten op gitaren. In het begin geeft het nummer althans nog niet al te veel geheimen bloot, al komt daar wel gauw verandering in. MGMT laat “Mother Nature” op knappe wijze ontbolsteren in het laatste deel van het nummer. De indiedarlings zijn met andere woorden meer dan terug met een nieuwe ‘oude’ sound.

Loss of Life verschijnt op 23 februari.

Instagram / Facebook / Twitter / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

MGMT - Loss Of Life (★★½): Enerverende stijlbreuk

Leerde je MGMT ten tijde van “Kids” kennen en hoop je bij elke volgende plaat op een verzameling vergelijkbare, euforische stampers? In…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT - "Dancing In Babylon" (feat. Christine and the Queens)

Het was tot voor kort alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van MGMT hadden gehoord. Het duo, toch vooral…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.