Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Neck Deep – “We Need More Bricks”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De opwindende poppunkformatie Neck Deep uit Wales zette Gent eerder deze maand in vuur en vlam met een zinderende show in VIERNULVIER . Met een charisma dat de ruimte doordrenkte, bewees de band waarom ze tot de vaandeldragers van het genre behoren. Het publiek werd meegesleept door de ontembare energie die de podiumervaring van Neck Deep kenmerkt. De muzikale escapades werden gevierd als een waar feest voor de zintuigen, wat de verwachtingen voor het nieuwe album dat er begin volgend jaar aankomt enkel maar doet stijgen. Met “We Need More Bricks” krijgen we na “Take Me With You”, “Heartbreak Of The Century” en “It Won’t Be Like This Forever” reeds de vierde single voorgeschoteld.

Op “We Need More Bricks” laat Neck Deep geen gras groeien onder hun stevig verankerde muzikale laarzen. De poppunkers blijven trouw aan het kenmerkende geluid, met drums die gedurende het hele nummer in dubbele beats dreunen en gitaren die stevig doorklinken, doorspekt met catchy riedeltjes die de diepgang van de song versterken. De charismatische frontman Ben Barlow belicht in zijn teksten op treffende wijze de nuances van mentale gezondheid, en zijn woorden worden als een doek van melodieën over het geheel gedrapeerd. Hoewel Neck Deep zich niet per se op onontgonnen terrein begeeft, bederft dit geenszins de pret. Er wordt precies geleverd wat van hen verwacht wordt. Met de energie die “We Need More Bricks” uitstoot past ook deze single naadloos in het vertrouwde plaatje van Neck Deep.

Het zelfgetitelde album van Neck Deep staat gepland voor release op 19 januari en zal tien stevige poppunk bangers bevatten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Neck Deep – Neck Deep (★★★½): Terug naar het basisrecept

Is poppunk anno 2024 nog relevant? Laten we meteen kort en krachtig op die vraag antwoorden: ja! Het genre is sinds enkele…
FeaturesInterviews

Interview Neck Deep: 'Samenwerken met Olivia Rodrigo? Graag!’

In een openhartig gesprek met Ben Barlow en Sam Powles van Neck Deep voor hun show in VIERNULVIER, spraken we over nieuwste…
InstagramLiveRecensies

Neck Deep @ VIERNULVIER: Alle kleuren van poppunk

In de wereld van de poppunkmuziek is er een genre dat bekend staat als ‘generic pop punk’, en laat dat net afdeling…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.