Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Neck Deep – “Heartbreak Of The Century”

© CPU – Emiel Viellefont

Valentijnsdag staat in het teken van de liefde, maar niet als het aan de mannen van Neck Deep ligt. De groep uit Wrexham komt negen maanden na de release van “STFU” terug met hun nieuwste single “Heartbreak Of The Century”, dat totaal het tegenovergestelde van liefde predikt. Geen liefdevolle gedichten, dozen vol chocolade of grote bossen rozen, maar een keiharde break-up song die vanaf de eerste tonen zeer catchy is.

Volgens frontman Ben Barlow is “Heartbreak Of The Century” een klassiek Neck Deep-nummer, iets waar wij ons volledig bij aansluiten. Het lied neemt je in bijna vier minuten tijd mee door een rollercoaster van opzwepende gitaarriffs en recht-voor-zijn-raap poppunkdrums, die de luisteraar duidelijk laten merken dat de band de lijn van de vorige single volledig doortrekt. De single heeft tevens een nostalgische videoclip meegekregen waarin de draak wordt gestoken met de Oscars, iets dat perfect aansluit bij de boodschap die het met zich meedraagt. Al bij al geeft “Heartbreak Of The Century” ons de goede hoop dat het All Distortions Are Intentional-tijdperk voor eens en voor altijd is afgesloten en laat het ons met smacht wachten op nog meer nieuw werk.

De band maakt zich momenteel klaar voor een Britse tour samen met YUNGBLUD. Wat de band daarna in petto heeft is op dit moment nog niet bekend, maar met de festivalzomer voor de deur lijkt daar snel duidelijkheid in te komen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Neck Deep - "We Need More Bricks"

De opwindende poppunkformatie Neck Deep uit Wales zette Gent eerder deze maand in vuur en vlam met een zinderende show in VIERNULVIER…
InstagramLiveRecensies

Neck Deep @ VIERNULVIER: Alle kleuren van poppunk

In de wereld van de poppunkmuziek is er een genre dat bekend staat als ‘generic pop punk’, en laat dat net afdeling…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Neck Deep - "Take Me With You"

Het is al een enerverend jaar geweest voor Neck Deep. De band verzorgde het voorprogramma van YUNGBLUD op zijn arenatournee in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.