Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons – “Cold City”

© CPU – Joost Van Hoey

Wie zo nu en dan eens van ver naar de Belgische muziekscene kijkt, die kent Whispering Sons natuurlijk al. De donkere muziek die de band ons voorschotelde op debuutalbum Image werd ondertussen al live gebracht op elk festivalpodium van het land, met uitzondering van Het Schlagerfestival. De groep bouwde zo al gauw een sterke livereputatie op en ondanks dat Several Others ons niet even hard wist te overtuigen, bleef de groep live wel van z’n jetje geven. Na achterkomertje “Tilt” was het eens tijd voor iets anders en dat in de vorm van “The Talker”, waarop er een vrolijk gitaarriffje de leiding nam en het donkere eventjes werd verdreven door het licht.

Na die haast ‘feel good’ song kon Whispering Sons eigenlijk beide kanten opgaan: ofwel verder in de vrolijke sferen vertoeven ofwel terug naar de snedige donkere muziek. “Cold City” is dan nog een derde antwoordoptie geworden. Hoewel de titel massief aanvoelt, is het lied net ingetogen geworden. De weinige begeleidende muziek doet aanvankelijk een spanning ontstaan die onder onze huid kruipt, en al gauw wordt de stem van Fenne Kuppens over ons koude lichaam gedrapeerd als een beperkt verwarmend dekentje dat toch een tikkeltje troost biedt. Muzikaal had er net iets meer kunnen gebeuren, al zitten er hier en daar wel leuke subtielere toevoegingen in. “Cold City” is het tegenovergestelde van “The Talker”, dus we zijn benieuwd naar wat er hierna komt.

Die twee nieuwe singles zijn beiden een voorbode op The Great Calm, dat we mogen verwachten op 23 februari.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1166 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whispering Sons - The Great Calm (★★★★): Een nieuw hoofdstuk

‘Zonder de donkere sfeer klinkt onze muziek als een Mario Kart-liedje’, lachte Whispering Sons nog in een interview met Dansende Beren in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Unknown Mortal Orchestra, Waxahatchee, Bazart en nog drie nieuwe namen voor Cactusfestival!

We zouden het haast niet voor mogelijk achten, maar Bazart heeft nog nooit eerder op Cactusfestival gestaan. En daar komt binnenkort verandering…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Rock Herk 2024: Brutus, Whispering Sons, Herman Brusselmans en meer!

Nu de affiches van ’s lands grootste festivals almaar meer vorm beginnen krijgen, beginnen ook de eerste namen van de middelgrote varianten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.