Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons – “The Talker”

© CPU – Leni Sonck

Whispering Sons is inmiddels een vaste waarde aan het woorden in het Belgische muzieklandschap, of dan toch ten noorden van de taalgrens. Hit “Alone” gaat intussen richting de drie miljoen streams op Spotify en de herkenbare, donkere sound van de Limburgse band was intussen op menig festival te horen. Fenne Kuppens en haar muzikanten sloegen er al in een sterke livereputatie op te bouwen, maar we moeten ook toegeven dat Several Others van twee jaar terug toch niet helemaal de waardige opvolger was van Image uit 2018. Nu als muzikant of band krijg je steeds nieuwe kansen om jezelf te bewijzen en bij Whispering Sons gebeurt dat vandaag in de vorm van “The Talker”.

De nieuwe single is het eerste wapenfeit sinds “Tilt” van anderhalf jaar geleden en klinkt redelijk anders. Geen donkere, trage spanning, maar een tof gitaarriedeltje vergezeld door een tekst die gebracht wordt op een manier die veelal zweeft tussen spreken en zingen. De zomerse gitaarriff wordt vergezeld door een stevige drum en hier en daar orgelelementen die voor wat kleur zorgen. Whispering Sons komt verrassend uit de hoek en weet ons vooral benieuwd te maken naar een lichtere kant van de groep. Lichter zowel als minder zwaar en minder duister, maar nog steeds evenveel postpunk. “The Talker” voelt behapbaarder dan pakweg “Alone” of “Tilt” en doet ons met een nieuwsgierige blik naar de toekomst kijken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1121 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons - "Cold City"

Wie zo nu en dan eens van ver naar de Belgische muziekscene kijkt, die kent Whispering Sons natuurlijk al. De donkere muziek…
LiveRecensies

VIDEODROOM 2023: Whispering Sons x 'Balm (After Violence)' @ VIERNULVIER: Opbouw- en afbraakwerken

Film Fest Gent is in volle gang en zo ook VIDEODROOM, de stevige handdruk tussen VIERNULVIER en Film Fest Gent. Telkens wordt…
Festivalnieuws

Left of the Dial maakt programma compleet met o.a. Whispering Sons, Eosine, Girl Scout en meer!

De festivalzomer komt tot haar einde en dat betekent dat het concertseizoen binnenkort weer op gang komt. In dat concertseizoen is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.