Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy – “Two Hearts”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In het verhaal van singer-songwriters die hun ziel verkochten aan de popduivel denk je misschien al snel aan Ed Sheeran, maar ook de Ierse Dermot Kennedy komt aardig in de buurt. De man verdiende zijn strepen als straatmuzikant die als geen ander eerlijke folksongs kon brengen aan de hand van een krachtige stem, maar de laatste tijd verdronk zijn muziek veelal in de commercialiteit. Recentste plaat Sonder bestond zo bijvoorbeeld uit een reeks inwisselbare liedjes, die het daarbovenop niet eens echt konden waarmaken op de allergrootste podia. Het lijkt er daarom op dat Dermot Kennedy tot inzicht is gekomen, want recent bracht hij met “Sunday” nog een erg eerlijke song op de markt. Zonder al die tierlantijntjes.

Die lijn trekt hij nu, niet eens zo heel lang na de vorige release, door in het nieuwe “Two Hearts”. De Ierse singer-songwriter lijkt in zijn nog aan te kondigen volgende hoofdstuk dus terug te trekken richting de sound van zijn begindagen, wat we enkel en alleen maar kunnen toejuichen. Met een dikke vier minuten op de klok is deze nieuwste creatie met andere woorden de ideale song om bij weg te dromen terwijl het buiten pijpenstelen regent. Dat is echter slechts bij momenten zo, want zo nu en dan schemert een poppy randje door het wolkendek. Dat neemt ergens de magie een beetje weg, maar langs de andere kant voegt het ook de eigenheid van Kennedy toe aan de single. “Two Hearts” is met andere woorden een te verwachten release geworden; niets meer, niets minder.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - "Sunday"

Er zijn weinig mensen die zo’n grotesk stemgeluid hebben als Dermot Kennedy. Daarin ligt vanzelfsprekend meteen ook de grootste sterkte van de…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - "Don't Forget Me"

Na zijn mindere optreden in Vorst Nationaal heeft de Ierse singer-songwriter Dermot Kennedy nog wat goed te maken bij zijn Belgische fans….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.